Başkan Işık: “Ekmeğe zam yapmak zorunda kaldık”

Van’da pazartesi gününden itibaren ekmek 7 TL’den satılmaya başlanacak. Yapılan zammı değerlendiren Van Lokantacılar, Fırıncılar, Pastacılar, Kahvaltıcılar ve Kasaplar Esnaf Odası Bakanı Sabri Işık, zam yapmaya mecbur kaldıklarını ifade etti.

Başkan Işık: “Ekmeğe zam yapmak zorunda kaldık”
Yayınlama: 01.12.2023
A+
A-

Van’da görev yapan basın mensupları ile bir araya gelen Başkan Işık, yaptığı açıklamada, artan girdi maliyetlerinden dolayı 6 TL’den satılan 210 gram somon ve 200 gram pide ekmeğinin 4 Aralık 2023 pazartesi gününden itibaren 7 TL, Van Çöreğinin ise 10 TL’den satılacağını duyurdu.
Türkiye’deki en uygun ekmek satışının Van’da olduğuna vurgu yapan Başkan Işık, ülke genelinde ortalama ekmek fiyatının 7.50-8.50 TL arasında olduğuna dikkat çekti.
“TÜRKİYE’DE EN UYGUN EKMEK FİYATI VAN’DADIR”
Yapılan ekmek zammının gerekçesini açıklayan Başkan Işık, şunları söyledi:
Ekmek yapımında kullanılan malzemelerin girdi maliyetleri günden güne artıyor. Biz de Van Lokantacılar, Fırıncılar, Pastacılar, Kahvaltıcılar ve Kasaplar Esnaf Odası olarak, resmi kurumlarla yaprağımız istişarelerde esnafımızın zarar etmemesi, vatandaşımızı düşünerek kurumlarla ve üst kuruluşlarla yaptığımız toplantılar sonucu ekmek artışına mecbur kalmış bulunmaktayız. Türkiye ‘de en uygun ekmek fiyatı Van’dadır. Yaptığımız görüşmeler sonucu ekmek zammı yapmak zorunda kaldık. Şuanda Türkiye’de 210 gram somun eklemek ve 200 gram pide ekmeği 7.50-8.50 TL arasında satılmaktadır. Van esnafı olarak şimdiye kadar 6 TL’den satış yapıyorduk. Tabi bu ekmeğin yüzde 70’i bayilere verildiği için esnafımız bu ekmeği 5 TL’den satabiliyordu. Bu durum da maliyetleri karşılamamaktadır. Yaptığımız istişare ve toplantılar neticesinde pazartesi gününden itibaren 210 gram somon ekmek ve 200 gram pide ekmeğimiz 7 TL’den satılacak. Tabi bu gelen zam akaryakıta gelen yüzde yüz zam, una ve mayaya gelen zamlar, asgari ücretin artışı gibi durumlar ekmeğin fiyatını arttırmaktadır. Buna rağmen biz ekmeği en uygun fiyattan satan iller arasındayız.”
“YILBAŞINDAN SONRA BİR ZAM DAHA GELECEK”
Yılbaşından sonra ekmeğe tekrar zam geleceğine dikkat çeken Başkan Işık, artan maliyetler ve asgari ücrete gelecek zam ile birlikte yılbaşından sonra ekmeğe bir zam daha yapılacağını söyledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.