Van’da esnaflar kaldırımları dükkânlarına kattı!

Van’da esnaflar kaldırımları dükkânlarına kattı!
VAN
Yayınlama: 11.10.2023
A+
A-

 

Van’da yayalar kaldırımı kullanamıyor. Sabah iş yerini açan esnaflar ellerindeki malzemenin çoğunu kaldırıma yığarak pazarlıyor. Kaldırımı adeta dükkân olarak kullanan esnafları yapılan denetimler de durduramıyor.

Van’da yapılan zabıta denetimlerinde kaldırılan masa, sandalyeler ekipler gittikten hemen sonra geri bırakıldı. Caydırıcı cezalar ve düzenli denetimlerin olmaması nedeniyle kaldırım ve yollar, tuhafiyeden inşaat malzemelerine, masa sandalyeden meyve sebzeye kadar birçok çeşitli ürünlerle işgal ediliyor.
Van’ın en işlek cadde ve sokaklarında yıllardır devam eden kaldırım işgalleri içinden çıkılamaz bir hal aldı. İşgal edilen kaldırımlardan dolayı yayalar yolları kullanıyor ve bu da kazalara davetiye çıkarıyor.
Artan şikâyetler üzerine İpekyolu Belediyesi sorumluluğunda olan bölgelerde Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, görüntü ve ses kaydı yapan yaka kameralarını kullanarak denetim yaptı. Ancak yapılan denetimler hiçbir işe yaramadı.

Zabıta personeli, kuralları ihlal eden ve kaldırımı işgal eden bazı esnafa yönelik gerekli uyarıları yaptı. Uyarılarla birlikte esnaf, kaldırımı işgal edenlerin masa sandalyesini topladı. Ancak zabıtalar gittikten hemen sonra masa, sandalye ve malzemeler tekrar kaldırımlara yığıldı.

Yapılan uyarılara aldırış etmeyen esnaflar, kesilen 1290 TL’lik cezalara rağmen kaldırımları işgal etmeye devam ediyor. Kent genelinde esnaflar sattıkları ürünleri kaldırımlarda teşhir ederek, kaldırımlar üzerinde usulsüz tezgâhlar açıyor. Zabıta noktalarının yakınında ve çevresinde görülen benzer manzaralar denetimlerin göstermelik olduğunu akla getiriyor.
Yaşanan bu sorun yıllardır devam etse de zabıtalar, çoğu zaman esnafları sadece uyarmakla yetiniyor.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.