Abalı Kayak Merkezi 112 ve UMKE ekiplerine emanet

Van’ın Gevaş ilçesinde bulunan kayak merkezinde görevli 112 ve UMKE ekipleri olası kazalara anında müdahale ediyor.

Abalı Kayak Merkezi 112 ve UMKE ekiplerine emanet
Yayınlama: 23.02.2024
A+
A-

Kar motosikleti ve kar üstü sedye ile düşen, ayağını burkan, kaybolan ve mahsur kalanlara çok kısa sürede ulaşılarak müdahale ediliyor. Bu sayede kayak merkezine gelen vatandaşlar, güvenli ve huzurlu bir şekilde kayak yapma olanağı buluyor.

“BU SENE 88 HASTA TAŞIDIK”

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Paramedik Muammer Direk, Van İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı sağlık ekiplerinde görev yaptığı belirterek, Her kış sezonunda olduğu gibi bu yıl da kayak merkezinde sağlık tedbirlerini almak amacıyla kar motosikleti ve kar üstü sedye ile hastaları taşıdığını söyledi.

Direk, “Kayak merkezinde pistin herhangi bir alanında yaralanan veya hastalanan vatandaşlarımızı pistin sıfır noktasında yer alan ambulanslarımıza tahliye etmek amacıyla kar motosikleti kullanıyoruz. Kayak sezonu açıldığından bu yana 88 hasta taşımış bulunmaktayız. Bunun 47 tanesini kar motoruyla taşıdık. Abalı kayak merkezinde 2 adet kayak pistimiz bulunmakta. Birinci pistimize ulaşım süremiz bir buçuk dakika ve 2 dakika arasında yer almaktadır. İkinci etap dediğimiz dağın yüksek zirvesinden aşağı kayak yapılan kesimde ise 5 dakikada ulaşmaktayız.” dedi.

“112 SAĞLIK EKİPLERİ BİZİM İÇİN BİR GÜVEN KAYNAĞI OLDU”

Beden Eğitimi öğretmeni Ersan Sinanoğlu ise “Bugün buraya okulumuzdaki öğrencilerimizle beraber, 11. Ve 12. sınıf öğrencilerimizle geldik. Hem sosyal etkinlik olması için hem de öğrencilerimize kayak sporumuzu tanıtmak, onları sevdirmek için, ülkemizde de kayak sporumuzu geliştirmek için onları bugün buraya getirdik. Tabi gelirken bazı tereddütlerimiz vardı. Öğrenciler olduğu için tabi velilerimizin izniyle geldik. Burada başımıza gelecek herhangi bir durumda olası yaralanmalarda şüphelerimiz vardı. İşte bu konuda biraz araştırma yaptık ama öğrendik ki burada 112 sağlık ekipleri varmış. Bu da bizim için bir güven kaynağı oldu. Öğrencilerimizle daha rahat geldik, daha rahat eğleniyoruz. Herhangi bir durumda bize acil müdahaleyi yapacak ekiplerin burada olması bize ekstra bir güven veriyor.

Kaynak: HABER GÜRPINAR-CEBRAİL TEMUR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.