Van’da “Cihad Önderi Hazreti Muhammed” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlenecek 

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından kutlanan Mevlid-i Nebi etkinliklerinin startı verildi. Van’da 4 yıllık aranın ardından tekrar düzenlenecek programın bu yılki teması “Cihad Önderi Hazreti Muhammed” olarak belirlendi. 

Van’da “Cihad Önderi Hazreti Muhammed” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlenecek 
Yayınlama: 17.04.2024
A+
A-

21 Nisan Pazar günü saat 13.00’da düzenlenecek olan etkinliğe bütün Van halkını davet eden Peygamber Sevdalıları Van İl Koordinatör Yardımcısı Ahmet Faruk Çevik, Sıhke Caddesi Hazreti Ömer Cami yanında düzenlenecek programda, Kur’an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif, konuşmalar, ilahi-ezgiler ve dua yer alacağını ifade etti.

Bir otelde basın toplantısı düzenleyen Çevik, İlk olarak 2006’da Danimarka’da Kuran’a karşı saygısızlık neticesinde Diyarbakır’da büyük Kuran’a Saygı Miting ile başlayan sürecin Türkiye’nin bütün bölgelerine yayılan Mevlid-i Nebi etkinlikleri ile devam ettiğini belirterek, “İnşallah bu hafta pazar günü saat 13.00’da Beşyol Sıhke Caddesi’nde bir miting icra edeceğiz. Peygamber Sevdaları olarak özellikle Peygamber Efendimiz (Aleyhissalatu vesselamın) hayatının toplum tarafından okunması, şahsiyetinin tanınması, bilinmesi, örnek alınması ve hayata geçirilmesi noktasında bu programların önemli olduğuna inanıyoruz” dedi.

“MUHAMMED’İ BAHARI YAŞAYALIM”

Hz. Âdem ile beraber başlayan peygamberlik silsilesinin Hz. Muhammed (Sallallah aleyhi ve sellem) ile beraber son bulduğunu hatırlatan Çevik, “Peygamberimizi diğer peygamberlerden ayıran en önemli özellik bütün insanlara gelmiş olması ve mesajının evrensel olmasıdır. Dolayısıyla şu an bütün dünya, İslam dini ve Peygamberimiz Hz. Muhammed (Sallallahu aleyhi ve sellemin) getirdiği mesajla artık muhataptır. İnsanların onu bilip tanıması, dünya ve ahireti için gerçek kurtuluş reçetesini bilmesi ve buna göre yaşaması için bu programları icra ediyoruz. Nisan ayında dedik yine bir Muhammed’i bahar yaşayalım. İnsanlarımızı bu güzel, bu anlamlı günde bir araya getirip Efendimizin kutlu davasını ve anısını yaşatmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“FİLİSTİN DAVASI VE DÜNYA MAZLUMLARININ ORTAK DAVASINI HAYKIRACAĞIZ”

Yapılacak etkinlikte Gazeli bir konuşmacının da yer alacağını ifade eden Çevik, şunları söyledi:

“Temamız Cihad Önderi Hazreti Muhammed. Gazze’de bir soykırım yaşanıyor. Biz diyoruz ki Müslümanların bu zulme, bu soykırıma karşı cihad etmesi gerekiyor. Cihad, kelime anlamıyla her ne kadar savaş olarak bilinse de aslında cihad birçok alanı ifade eden bir kavramdır. Ekonomik cihad, siyasi cihad, kalple cihad, dille cihad, elle cihad. Cihad, anlam olarak gayret etmek anlamına geliyor. Biz de dedik ki Gazze tek bir yolla kurtulamaz. Gazze ve Müslümanların içinde bulundukları durumdan kurtulmalarının en önemli ve en geçerli yol cihattır. Bu cihadın insanlar tarafından bilinip uygulaması; ekonomik, siyasi, içtimai, psikolojik, her türlü durumunu Müslümanlar yürütmek zorunda. Bununla ilgili mücadele vermek zorunda ki bu mazlumlar zulümden kurtulsun. O yüzden temamız bu sene Cihad Önderi Hazreti Muhammed. Bunula ilgili Gazze’den cihadın merkezinden, cihadın diyarından cihadı en iyi şekilde temsil eden bir konuşmacının gelmesini istedik. Kendilerine davetimizi yaptık, davetlerimize icabet edecekler Inşallah. Pazar günü cihadı tam yerinden, merkezinden ve gerçek sahiplerinden inşallah dinleyeceğiz. Bununla ilgili yine Filistin davası ve dünya mazlumlarının ortak davasını haykıracağız.”

“PEYGAMBER SEVDALISI HALKIMIZI PROGRAMIMIZA DAVET EDİYORUZ”

Çevik, “Peygamber sevdalısı halkımızı programımıza davet ediyoruz. Inşallah pazar günü saat 13.00’da Beşyol Sıhke Caddesi Hazreti Ömer Camisi’nin hemen yanında programımızı icra edeceğiz. Bütün halkımızı coşkuyla dünya mazlumlarına, Gazze’deki mazlumlara, Doğu Türkistan’daki mazlumlara, dünyanın dört bir tarafındaki mazlumlara sahip çıkmaya, onları sesleri duyurmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.