Van’da Büyükşehir Belediyesine bağlı kurslar kapatıldı mı?

Van Büyükşehir Belediyesine bağlı Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, Aile Destek Merkezleri (ADEM) ve Hacıbekir Kültür Merkezine bağlı meslek kursları kapatıldı.

Van’da Büyükşehir Belediyesine bağlı kurslar kapatıldı mı?
VAN
Yayınlama: 02.07.2024
A+
A-

Van’da özellikle ev kadınlarına destek sağlamak ve sosyalleşmeleri amacıyla açılan kurslar kapatıldı. Yeni kurs açan ve usta öğreticilik yapan yaklaşık 400’e yakın usta öğretici işsiz kaldı. Bir çok eğitmen kursların kapatılmasından dolayı mağdur olduklarını dile getirdi.
Kendilerine Belediyeden  kursların kapatıldığı yönünde bir bilgilendirme mesajının geldiğini ifade eden usta öğreticiler; “Binbir emekle hayalle başladığımız mesleğimize veda etmek zorunda kaldık. Belediyeden bizlere mesaj geldi. Halk eğitim ve Belediye arasındaki sözleşme iptel edildiği için kurslar  kapatıldı. Bir çok usta öğretici arkadaşım görevine daha yeni başlamıştı. Hepimiz mağdur olduk aynı zamanda öğrencilerimizde mağdur oldu. Modülü devam eden usta öğretici arkadaşlarımız var. Onlarında modülü sona erdikten sonra kursları  bitecek. Bir çoğu sosyalleşmek için geliyordu. Kadınlar burada bir çok meslek öğreniyorlardı şimdi onlarında hayalleri yarıda kaldı. Kadınların haricinde çocuklar içinde kurslarımız vardı. Resim, müzik gibi çocuklarımız tatillerini burada çok iyi değerlendiriyorlardı. Malesef oda gitti.  Ben buradan yetkililere seslenmek istiyorum. Kurslarımız kapatılmasın. Hayallerimiz yarıda kalmasın. Lütfen sesimizi duyun. Bu çağrımız sessiz kalmasın!” ifadelerini kullandılar.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.