Van’da araç piyasası düşüşte!

Van’da araç piyasası düşüşte!
VAN
Yayınlama: 09.12.2023
A+
A-

Sıfır araçların piyasaya çıkması, faiz oranlarındaki artış ve yedieminlerde bulunan araçların piyasaya verilmesi gibi durumlar Van’da ikinci el araç fiyatlarını ciddi anlamda düşürdü.
Tuşba ikinci el açık oto pazarında her hafta olduğu gibi bu hafta da yoğunluk yaşandı. Ancak ikinci el araç fiyatlarında yaşanan düşüş araç alım ve satımlarını durma noktasına getirdi.
Araç satıcıları, sıfır araçların satışa sunulmasıyla birlikte ikinci el araç satışlarının da düştüğünü belirtti. Daha önce 410 bin liraya satılan araçların 350 bin liraya satışa çıkarıldığını ifade eden satıcılar, ancak bu fiyata rağmen araçların satılmadığını belirtti.

“DÜŞÜŞ YILBAŞINA KADAR DEVAM EDER”
İkinci ele araç piyasasında durgunluk olduğuna dikkat çeken Ümit Umaz, “Alıcı da satıcı da yok. Fiyatlar düşük, piyasada büyük bir belirsizlik var. Piyasada çok araç olduğundan dolayı kimse ne olacağını bilmiyor. Yılbaşına kadar bu düşüş devam edecek. Sıfır araçların çoğalması ve yediemin otoparklarındaki araçlar da piyasaya sürülürse fiyatlar daha da düşecektir. Burada kuru bir kalabalık var, herkes bakıp gidiyor.” dedi.

“İNSANLAR SIFIR ARAÇLARA YÖNELİYOR”
Her hafta açık oto pazarına geldiğini belirten Hida Gültepe ise, “ Geçen aylara oranla araç piyasasında ciddi bir düşüş var. Sıfır araçların piyasaya girmesi ve uygun faiz seçenekleri ikinci el araç fiyatlarını ciddi anlamda düşürüyor. Geçen hafta 400 bin TL olan bir araç hafta 370’e kadar düştüğü halde kimse almıyor. İnsanlar daha çok sıfır araçlara yöneliyor.” ifadelerini kullandı.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.