Van’da 138 yerleşim yolu ulaşıma kapandı

Van’da 138 yerleşim yolu ulaşıma kapandı
VAN
Yayınlama: 18.12.2023
A+
A-

Van’da etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 138 yerleşim yolu ulaşıma kapandı.
Kar yağışı ve tipi nedeniyle Bahçesaray’da 1, Başkale’de 7, Çaldıran’da 12, Çatak’ta 8, Gevaş’ta 1, Gürpınar 55, Muradiye 3, Özalp’ta 39 ve Saray ilçesinde 12 olmak üzere toplam 138 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Ekipler, kapalı yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü yapılan açıklamada, Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu geçeceği, gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus olması beklendiği belirtildi. Hava sıcaklığının mevsim normalleri altında seyredeceğinin belirtildiği açıklamada, rüzgarın kuzeyli ve batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin edildiği belirtildi.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

ÇIĞ UYARISI

Bölgede yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.