Van’a sağlık alanında yeni bir hizmet daha!

Van’da Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet verecek olan Çok Disiplinli Çocuk ve Genç Ruh Sağlığı Merkezi’nin (ÇÖZGEM) açılışı yapıldı.

Van’a sağlık alanında yeni bir hizmet daha!
VAN
Yayınlama: 26.04.2024
A+
A-

Van’da Sağlık alanında yapılan çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Yapılan çalışmalar kapsamında SBÜ Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Çok Disiplinli Çocuk ve Genç Ruh Sağlığı Merkezi açıldı.

Açılışa Van Valisi Ozan Balcı, Van İl Sağlık Müdürü Muhammed Tosun, SBÜ Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Remzi Sarıkaya ve sağlık çalışanları katıldı.

ÖNEMLİ SAĞLIK HİZMETLERİ YÜRÜTÜLECEK

Van’da açılan bu merkezde 0-6 yaş aralığında otizm spektrum bozukluğu, down sendromu, bilişsel yetmezlik, gelişim geriliği, dil ve konuşma bozukluğu tanısı olan veya riskli olan çocukların tanı ve tedavisi yürütülecek. Aynı zamanda merkezde, çocuk psikiyatri uzmanı, psikolog, ergoterapist, hemşire, dil konuşma terapisti, çocuk gelişim uzmanı, sosyal hizmet uzmanı alanlarında hizmet verilecek.

Hastane Başhekimi Remzi Sarıkaya’dan merkez hakkında bilgi alan Vali Balcı, aynı binada bulunan Ruh Sağlığı Merkezi’ni de ziyaret ederek hastalara acil şifalar diledi.

Kaynak: NECDET TAM- HABER GÜRPINAR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.