Van’da düğün salonlarında hareketlilik artarken maliyetler yükseliyor

Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte, düğün salonlarında hareketlilik artarken işletmeler ile evlenecek çiftler yüksek maliyetlerle karşı karşıya kalıyor.

Van’da düğün salonlarında hareketlilik artarken maliyetler yükseliyor
VAN
Yayınlama: 06.05.2024
A+
A-

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte düğün sektöründe hareketlenme yaşanırken, düğün salonlarının yüksek maliyetleri sektördeki paydaşlar üzerinde endişe yaratmaya başladı. Artan talep ve maliyetler, düğün salonu işletmecilerini ve evlenecek çiftleri zor durumda bırakarak sektörde belirsizliğe neden oldu.


Düğün Salonu Organizatörü Şahin Öztürk konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu;
“Genellikle düğün salonunu 2 günlük kiraya veriyoruz. Hafta içlerinde günlük salon kiralarımız 40 Bin- 45 Bin TL. Hafta sonlarında ise tarife değişiyor. Cumartesi ve Pazar günleri için günlük salon kiralama bedellerimiz 50 Bin ile 60.000 TL arasında değişiyor. Diğer etkinliklerde, özellikle yemekli düğünlerde, fiyatları kişi sayısına göre belirliyoruz. Bu şekilde kişi başı fiyatlandırma ile müşterilere daha esnek ve özgün teklifler sunabiliyoruz” dedi.
Yemekli düğün fiyatlarına değinen Öztürk, “Örneğin 500 kişilik bir yemekli düğünün sadece yemeği 85 – 90 bin lira tutuyor. Bunun salon ücretini de eklediğimiz zaman 160 ile 250 bin TL arası bir fiyatı bulabiliyor. Onun yanında kınadaki masraflar ve içindeki konseptin maliyetleri bize ait. Bunlar kolasıdır, pastasıdır, yaş pastadır, kuru pastadır. İki gün süren 300 – 400 kişilik bir düğün ortalama 200 bini rahat buluyor. Düğünlerimiz hafta sonları genelde cumartesi ve pazar iki gün, bazen de tek gün sürüyor. Hafta içleri de genelde gece oluyor. Bu düğünlerde salon olarak 500 kişilik bir düğünde, en az 10 -12 çalışan personelimizle hizmet veriyoruz.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.