Van Valisi Balcı: Çiftçimiz zenginleşecek

Van Valisi Ozan Balcı, kentte bulunan canlı hayvan pazarını ziyaret etti. Ziyaretinde vatandaşlarla karşılaşan Balcı, onlarla tek tek sohbet etti.

Van Valisi Balcı: Çiftçimiz zenginleşecek
VAN
Yayınlama: 26.04.2024
A+
A-

Van Valisi Ozan Balcı, Van’ın İpekyolu ilçesinde bulunan canlı hayvan pazarını ziyaret ederek vatandaşlarla hasbihal etti. Başlatılan koyunculuk projesini vatandaşlara anlatan Vali Balcı, “Çok önem verdiğim koyunculuk projemiz tüm hızıyla başarılı bir şekilde devam ediyor. Şuana kadar 1766 aileye 175 bin 533 koyun verildi. Çiftçilerimiz 401 milyon 246 bin TL kredi kullandı. Projeden yararlanan çiftçilerimizin hayvanlarına veterinerlik hizmetleri, arazide hayvanlarını sulamak için kullandığı sıvat ve gölgelik desteklerimiz var. İlimiz, Türkiye’de mera alanları ve küçükbaş hayvan sayısı bakımından ilk sıralarda. Projemiz ile inşallah önümüzdeki yıllarda küçükbaş hayvan varlığı 7-8 milyon olacak. Çiftçimiz zenginleşecek” dedi.

Vali Balcı’ya ziyaretinde Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, İpekyolu Kaymakamı Abdulkadir Umut Kasman, AK Parti İl Başkanı Emre Güray, İl Milli Eğitim Müdürü M. Nurettin Aras, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yalçın Özdemir, Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, AFAD İl Müdürü Mehmet Ulutaş, SGK İl Müdürü Abidin Göksoy ve Defterdar Murtaza Kamar da eşlik etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.