Van’da “Avrupa Günü” kutlanacak

9 Mayıs Avrupa Günü “Ortak Değerlerimiz, Ortak Geçmişimiz” ve “Birlikte İnşa Ettiğimiz Barış ve Refah” sloganlarıyla kutlanacak.

Van’da “Avrupa Günü” kutlanacak
VAN
Yayınlama: 06.05.2024
A+
A-

9 Mayıs Avrupa Günü, bu yıl İstanbul ve Ankara’da iki ayrı resepsiyonla kutlanacak. Kutlamaların sloganları ise “Ortak Değerlerimiz, Ortak Geçmişimiz” ve “Birlikte İnşa Ettiğimiz Barış ve Refah” olacak. 9 Mayıs Avrupa Günü kapsamında Mayıs ayı boyunca konser ve etkinlikler yapılacak.
İstanbul ve Ankara’da olmak üzere bu yıl ilk kez iki ayrı şehirde 9 Mayıs Avrupa Günü resepsiyonu düzenlenecek. Haliç Kongre Merkezi’nde 7 Mayıs’ta gerçekleşecek resepsiyona İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ev sahipliği yapacak. Resepsiyonda Barbaros sahne performansı sergileyecek.

9 Mayıs’ta Ankara’da düzenlenecek resepsiyon ise Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, “Yarattığımız, Paylaştığımız Ortak Miras” temalı dijital fotoğraf sergisini açacak. Sergi, AB ve Türkiye’nin birlikte desteklediği ortak kültürel miras projelerinin fotoğraflarından oluşuyor.

“Haïdouti Orkestrası” Türkiye’de

Haïdouti Orkestrası, 9 Mayıs Avrupa Günü kapsamında 7-11 Mayıs tarihleri arasında Türkiye’de bir dizi konser vermeye hazırlanıyor. Fransa, Yunanistan, Türkiye, Romanya ve Sırbistan gibi farklı ülkelerden müzisyenlerin oluşturduğu topluluk ilk konserini Van’da daha sonra sırasıyla Şanlıurfa, Gaziantep ve Kayseri’de dinleyicilerle buluşacak.

Topluluk Balkanlar, Türkiye ve Orta Doğu ezgilerini içeren çok kültürlü repertuarıyla birlik ve dayanışma mesajları verecek. Konserlerin tümü ücretsiz olacak. Haïdouti Orkestrası konserleri AB Türkiye Delegasyonu tarafından Avrupa Birliği Bilgi Merkezleri aracılığıyla düzenleniyor.

Van’daki konser Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) ev sahipliğinde, Van AB Bilgi Merkezi tarafından organize edilecek. 7 Mayıs Salı günü düzenlenecek olan konser Van Kent Meydanı’nda saat: 19.00’da başlayacak.

Konser Takvimi:

7 Mayıs Salı: Van Kent Meydanı, Saat: 19.00
9 Mayıs Perşembe: Şanlıurfa Göbeklitepe Amfi Alanı, Saat: 17.00
10 Mayıs Cuma: Gaziantep Şehit Kamil Sanat Merkezi, Saat: 20.00
11 Mayıs Cumartesi: Kayseri Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi, Saat: 20.00

Kaynak: BÜLTEN

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.