Van Valiliğinden kar yağışı uyarısı!

Van Valiliğinden kar yağışı uyarısı!
VAN
Yayınlama: 20.11.2023
A+
A-

Van Valiliğince yapılan açıklamada, il genelinde devam eden yağışların sıcaklıkların düşmesi ile birlikte kar yağışı şeklinde görüleceği belirtildi.

Yapılan açıklamada, “Van il genelinde devam eden yağışların, bugün (Pazartesi) akşam saatleri itibariyle sıcaklıkların düşmesiyle birlikte karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edilmektedir. Gece saatleri itibariyle Van il merkezi dâhil bölgemiz genelinde zaman zaman kuvvetli olmak üzere kar yağışı beklenmektedir. Yağışlı sistemin yarın (Salı) akşam saatlerine kadar etkisini sürdüreceği tahmin edilmektedir.” denildi.

Açıklamada, “Kar yağışının Van il merkezinde miktar bırakması, yüksek kesimlerde ise karayolu ulaşımını aksatacak şekilde etkili olması beklenmektedir. İl genelinde beklenen kuvvetli kar yağışına bağlı olarak ulaşımda aksamalar; yüksek kesimlerde kuvvetli rüzgârla birlikte tipi şeklinde kar savrulması, görüş mesafesinde azalma, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur.” ifadeleri kullanıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.