Van SDİ itidal çağrısı yaptı

Van SDİ itidal çağrısı yaptı
VAN
Yayınlama: 03.04.2024
A+
A-

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (Van SDİ) Van’da devam eden olaylarla ilgili açıklama yaptı

Van Sivil Dayanışma İnsiyatifi (VAN SDİ), DEM Parti Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra memnu hakları alınan ve mazbatası verilmeyen Abdullah Zeydan için yapılan eylemlere ilişkin açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Van sivil dayanışma inisiyatifi olarak öncelikle 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerin ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Seçimler, halkın iradesinin ortaya konulduğu siyasi süreçlerdir.Meşru ve şeffaf gerçekleşen seçim sonuçlarına saygı duymak herkesin görevi ve ödevidir.

Hukuka uygun seçim sonuçlarına saygı duyulması ülkemizde barış ve huzurun korunması açısından son derece büyük ehemmiyet arz etmektedir.

Seçime yönelik itiraz hususunda şiddete bulaşmadan hukuki yollarla hak aramak, itirazda bulunmak herkesin hakkıdır. Nitekim Van’daki hukuki süreç ve itiraz süreci henüz bitmemiştir ve itirazlar devam etmektedir. Dolayısıyla mazbatanın kime verileceği henüz kesinleşmiş değildir.

Hal böyle iken kırıp dökerek hak aranması Van şehrinin cadde ve sokaklarının savaş alanına dönüştürülmesi kabul edilemez.

Şehrimizin huzur ve sükûnetini sekteye uğratacak her türlü girişimden uzak durmak, suhuletle hareket etmek, akli selim davranmak Van halkına yakışan davranış olacaktır.

Halkımıza, esnafımıza bayram arifesinde maddi zarara uğratmak, şehrimizi kargaşaya sürüklemek, korku iklimi oluşturmak kimseye bir şey kazandırmayacaktır.”

 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.