Van’lı Bebeklerin Spa Keyfi

Van’ın ilk ve tek bebek SPA merkezi olan Aquarıum Baby SPA Merkezinde Vanlı bebekler spa keyfi yaşıyor. Çocuğun büyüme sürecindeki ağrıları, kas gelişimini ve zihinsel gelişimini oldukça olumlu yönde etkileyen bu gelişim aktivitesi aynı zamanda bebeklerin sosyalleşmesine ve sağlıklı büyümesine de katkı sağlıyor.

Van’lı Bebeklerin Spa Keyfi
VAN
Yayınlama: 12.01.2024
A+
A-

Spa merkezi kurucusu Çocuk Gelişim ve Doğum Koçu Uzmanı Selin Ertekin, Doğu Anadolu’nun ilk Türkiye’ nin 8. Bebek spa merkezi olarak hizmet verdiklerini belirtti. Ertekin; “Spa bebeklere inanılmaz derecede rahatlık ve konfor sağlayan sağlık hizmeti sunan bir sektördür. 40 günden 1 yaşa kadar alım yapıyoruz. Odalar her bebeğe özel dezenfekte ediliyor. Her bebek için 400 litre arıtma suyu kullanıyoruz. Bu kullanımda herhangi bir reaksiyon teşkil edecek kimyasal bir madde kullanmıyoruz. Her bebek için 400 litre 34 derecenin altında bir su kullanımımız oluyor. Tabi her mevsime göre su derecemiz ve sıcaklığımız değişiyor. Bunun yanında bebeklerimizin 30 dakika suda kalma süreleri oluyor. Bu 30 dakikanın 25 dakikasını biz bebeklere su içerinde hidroterapi masajı uygulamaya ayırıyoruz. Hidroterapi masajı normalde bir sağlık hizmetidir. Bebeklerimizde 2 haftaya kadar gaz, kolik varsa yardımcı oluyor. Uyku düzeni ve iştah açımına fayda sağlıyor. Kas ve iskelet sistemini güçlendiriyor. Düzenli gelimlerde erken yürüme, erken emekleme ve boy uzamasına kadar inanılmaz fayda sağlıyor. Özel eğitimden gelen öğrencilerimiz oluyor. Normal tek sefer gelen ailelerimiz oluyor. 40 uçurmalarımız bu aralar çok yaygın. Kas sistemi sorunu olan bebeklerimiz ve prematüre bebeklerimiz için inanılmaz katkı sağlıyor” dedi.


“Faydasından dolayı spa genelde kış mevsiminde tercih ediliyor”
Spa terapisinin kışın sorun teşkil etmediğini aksine daha çok tercih edildiğini söyleyen Ertekin: “Bebeklerin başı suya girmediği için boyun aşağısı suda olduğu için herhangi bir sorun teşkil etmiyor. Genelde kışın tercih ediliyor. Yaz mevsimi çok sıcak olduğu için pek tercih edilmiyor. Kışın suya girmek akciğerleri inanılmaz derecede rahatlatıyor. Ve içeride inanılmaz derecede bir buhar reaksiyonu oluyor. Buda bebeğin akciğerlerini rahatlatıyor. Geniz tıkanmaları ve boğazda herhangi bir kırıklık varsa buna çok iyi geliyor. Buhar bebeğe çok iyi geliyor. Kışın daha yoğunluk yaşıyoruz. Aileler genelde bu merkezi hep batıda sanıyorlardı Van’da olduğunu duyunca çok sevindiler. Bize başka illerden gelen misafirlerimiz de oluyor. Bize çok teşekkür ediyorlar” dedi.
Spa merkezine bebeğini getiren anne Birsen Demir’de “3 yaşına girecek bir kızım var. Selin hanımla ve baby spayla anne karnındayken tanıştık. Çocuğum prematüre olarak dünyaya geldi. 4 kiloya geldiği gün kontrollerden sonra ben hemen randevumu oluşturup kızımı her ay düzenli olarak baby spaya getirdim. Premetüre bir bebek olduğu için kas gelişimi ve uykusuna bize çok katkı sağladı. Boyunun uzamasında biz çok faydasını ve etkisini gördük. Kızım prematüre olmasına rağmen spa terapisinden sonra çok güzel tutunmadan yürümeye başladı. Ve çok kısa sürede oturmaya başladı. İyiki spayı tercih etmişiz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.