Vali Balcı sel bölgelerini ziyaret etti

Vali Balcı sel bölgelerini ziyaret etti
VAN
Yayınlama: 05.08.2023
A+
A-

Van Valisi Dr. Ozan Balcı, Özalp ve Saray ilçelerinde etkili olan yağışlar sonrası meydana gelen sel bölgesinde incelemelerde bulunarak, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Sn. Hüseyin Bekmez ve İl Emniyet Müdürü Sn. Atanur Aydın ile birlikte sel bölgesine giden Vali Balcı, Saray Kaymakamı Yunus Ataman ve Özalp Kaymakamı Muhammed Emin Nasır tarafından karşılandı.


Selden etkilenen ilçe kaymakamlarından bilgi alan ve vatandaşların taleplerini dinleyen Balcı, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Vali Balcı, ani yağışlar nedeniyle bazı mahallelerde sel meydana geldiğini ve bazı tarım arazilerinde hasar oluştuğunu belirtti.


150 civarında küçükbaş hayvanın telef olduğunu, 6 hanede su baskını olduğunu belirten Vali Balcı, “Hasar tespit çalışmaları başladı. Devlet olarak vatandaşlarımızın yanındayız. Zararları karşılayacağız. Çok şükür can kaybımız yok” dedi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya Vali Balcı’yı telefonla aradı
İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya’da Vali Ozan Balcı’yı telefonla arayarak sel bölgesindeki vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

İncelemelerin ardından Vali Balcı, beraberindeki İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez ve İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın ile ziyaretini tamamlayarak bölgeden ayrıldı.

Kaynak: CEBRAİL TEMUR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.