Uzmanlar “Düzenli tempolu yürüyüş ilaçtan daha faydalı”

Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, ‘Düzenli spor tüm ilaçlardan daha faydalı ve bunun için hastalarımıza spor yapma önerisinde bulunuyoruz’

Uzmanlar “Düzenli tempolu yürüyüş ilaçtan daha faydalı”
Yayınlama: 04.05.2024
A+
A-

Kalp ve damar hastalıkları Ülkemizde ve dünyada en çok bireyi etkileyen ve en fazla ölüme yol açan hastalık gruplarından biridir. Genetik faktörler ile çevresel etmenlerin bir arada rol oynayarak neden olduğu kalp ve damar hastalıklarından korunmak için yaşam tarzına özen göstermek oldukça önemli.
Kalp ve Damar hastalığına karşı birçok uzmanlar sağlıklı beslenme ve sporu öneriyor. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya yapmış olduğu paylaşımında sporun önemine dikkat çekti. Hastalarından ilaç kullanımıyla alakalı sorular aldığını belirten Sarıkaya; ‘Son dönemlerde iki günde bir veya haftada bir kan sulandırıcı içiyorum’ şeklinde sorular alıyorum. Oysaki düzenli spor tüm ilaçlardan daha faydalı. Hastalarımıza spor yapma önerisinde bulunuyoruz. Doktor önerisi ve bir sebep yokken ilaç içmenin bir faydası yok. Kalp damar hastalıklarından korunmak istiyorsak spor yapmalıyız. Düzenli tempolu yürüyüş ilaçtan daha faydalı ”dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.