UCM’den İsrail’i kızdıracak Filistin kararı

Gazze Sağlık Bakanlığı, El-Ehli Baptist Hastanesi’ne düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 471 olduğunu duyururken, Uluslararası Ceza Mahkemesi, Filistin’deki durumla ilgili soruşturma başlattığını açıkladı.

UCM’den İsrail’i kızdıracak Filistin kararı
Yayınlama: 18.10.2023
A+
A-

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), Filistin’deki durumla ilgili soruşturma yürüttüğünü, bu kapsamda İsrail ve Filistin’deki güncel olaylarla ilgili bilgi sahibi olanların UCM Savcılık Ofisi’ne (OTP) bildirimde bulunabileceği belirtti.

UCM'den İsrail'i kızdıracak Filistin kararı

UCM, sosyal medya platformu X’ten yaptığı paylaşımda, “UCM’nin Roma Statüsü uyarınca Savcılık Ofisi (OTP), mahkemenin yetki alanına giren suçlarla (savaş suçları, insanlığa karşı suçlar, soykırım ve saldırı) ilgili olarak herhangi bir kaynaktan kendisine sunulan bilgileri analiz edebilir.” ifadesini kullandı.

UCM'den İsrail'i kızdıracak Filistin kararı

Paylaşımda ayrıca, Filistin’le ilgili yürütülen soruşturma kapsamında bildirimde bulunmak isteyenler için link paylaşıldı. Söz konusu linkteki formun iletişim olarak da bilinen bu tür bilgileri, UCM Savcılık Ofisi’ne isimsiz veya isimli olarak göndermek için kullanılabileceği kaydedildi.

UCM'den İsrail'i kızdıracak Filistin kararı

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.