Tatil planlarını çocuklar belirliyor

Tatil planlarını çocuklar belirliyor
Yayınlama: 19.07.2023
A+
A-

Yaz mevsimi ile birlikte yurt içi ve yurt dışı tatil yapmak isteyen özellikle çocuklu aileler, tatillerini çocuklarının keyifli vakit geçirmeleri üzerine planlıyor.

Türkiye’nin ve dünyanın en gözde turizm merkezlerinden olan Muğla’nın Marmaris ilçesinde bulunan oteller çocukların da konforu ve akıllarda kalacak bir tatil geçirmelerine yönelik çalışmalar yapmaya devam ediyor. Beş yıldızlı birçok otelde çocuklara yönelik mini kulüpler yer alırken, dört yıldızlı ancak mini kulüpleri olmayan otellerde de animatörler çocuk misafirlere yönelik aktiviteler yaptıklarını belirtiyorlar.

“Çocuklar geleceğin tatilcisi, onların mutluluğu öncelikle geliyor”

‘En iyi aile oteli, çocuk oteli’ ödüllü beş yıldızlı otelin Genel Müdürü Cihan Baykara, “Tatil ve tatil planı dediğimiz zaman özellikle çocuklu aileler öncelikle çocuklarının eğlendiği, onların memnun kaldığı, onların istediği otelleri tercih ediyorlar. Biz bir ay bölgenin ’en iyi aile oteli, çocuk oteli’ ödülü aldık. Misafirlerimiz çocuklarının mutluluğu daha önemli olduğu için otelimizi tercih ediyorlar. Çocukların istekleri, tercihleri daha ön plana çıkıyor diyebilirim. 1 Nisan ve havaların da değişmesi ile birlikte Kasım ayına uzayan yaz sezonundaki programlarımızı çocukların eğlencelerini düzenleyip sonra yetişkinlere yönelik eğlenceleri düzenliyoruz. Çocukların sevebileceği sağlıklı menüler, atıştırmalıklar özellikle tercih ediliyor. Çocukların tatillerinde geçirdiği güzel vakitler ve hatıralar ile hem aileleri hem de bizler mutlu oluyoruz. Ayrıca çocuklar geleceğin tatilcileri” diyerek, çocuklu ailelerin keyifli tatil geçirebilmeleri için en iyi hizmeti sunmaya çalıştıklarını belirtti.

Baykara, otelleri bünyesindeki çocuk kulübüyle ilgili de şu bilgileri verdi:

“Kesinlikle zaten böyle bir organizasyonda böyle bir departman ve bu şekilde bir ekip kurmazsanız çok başarılı olamazsınız. Biz şef ve müdür ile birlikte 11 kişilik bir kadro ile çocuk eğlencesi ve animasyonları yapıyoruz. Sadece kendi personelimiz ile değil belirli aralıklar ile çocuk festivalleri düzenleyerek dışarıdan da animasyon ekipleri davet ediyoruz. Eğlenceli yarışmalar için Bodrum, Antalya ve Marmaris’ten ekipler geliyor. En son çocuk survivor yarışması yaptık, her hafta bir gün mutlaka bu ekipler gelerek çocuk partileri yapıyorlar. 11 kişilik ekibimiz ile 24 farklı ülkeden gelen misafirlerin çocukları ile aynı dili konuşup geleceğin tatilcileri çocuklarımızın en güzel tatili geçirmesi için çalışıyoruz.”

“Çocuklar için çıkıyoruz tatile”

Marmaris’teki dört yıldızlı bir otele Hollanda’dan iki çocuğu ile birlikte gelen Akın Akıncı, “Tatil zaten çocuklar için, onları eğlendirmek için aileler olarak elimizden geleni yapıyoruz. Otel tercih ederken ekonomimize uygunluğunun haricinde çocuklarımızın eğleneceği aktivitelere de bakıyoruz tabii ki, benim çocuklarım biraz büyüdü ama öncesinde çocuk havuzu var mı ona bakıyorduk, masa tenisi, bilardo, havuz çocuklarımızın keyifli tatilleri için öncelikli geliyor” şeklinde konuştu.

“Mini kulübümüz yok ama animatörlerimiz çocuklara özel aktiviteler yapıyor”

Marmaris’te dört yıldızlı bir otelin Kalite Müdürü olarak görev yapan Tuğba Şenol Keleş ise, “Ailelerin artık tatil tercihlerinde çocuklar çok fazla etkili rol oynuyor. Daha fazla eğlencenin olduğu, çocukların daha çok eğlenebileceği yerleri tercih ediyorlar. Bizim tesisimizde bir mini kulüp yok ama çocukları eğlendirmek üzere animatörlerimiz bir sürü aktiviteler yapabiliyorlar, su topu oyunu, masa tenisi oyunu ya da boyama gibi bir süre aktivite hazırlıyoruz onlar için” dedi.

Tatil planlarını çocuklar belirliyor

*İHA*

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.