Şehit cenazesinde Özgür Özel’e tepki yorumu: Tezahürat mı yapsınlar?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel memleketi Manisa’da katıldığı şehit cenazesinde protesto edildi. Özel’e yönelik protestoyu değerlendiren uzmanlar, vatandaşların tepkisinin normal olduğunu belirterek “Tezahürat mı yapsınlar” dedi.

Şehit cenazesinde Özgür Özel’e tepki yorumu: Tezahürat mı yapsınlar?
Yayınlama: 26.12.2023
A+
A-

Haber7

Türkiye Irak’ın kuzeyinden gelen acı haberle sarsıldı. Son 2 günde Pençe Kilit Harekat bölgesinde PKK’lı teröristler tarafından gerçekleştirilen alçak saldırıda 12 şehit verdik. Hain saldırı sonrasında TSK bölgeye hava destekli operasyonlar gerçekleştirdi ve çok sayıda teröristi etkisiz hale getirildi.

ÖZGÜR ÖZEL’E PROTESTO

Şehitlerin cenaze törenlerine siyasetçiler de katıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, memleketi Manisa’da Şehit Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak’ın Manisa’daki cenaze törenine katıldı. Özel, terör örgütünün siyasi kanadı ile arasına mesafe koyamaması ve DEM Parti ile ittifak görüşmeleri nedeniyle şehit Enis Budak’ın cenazesinde vatandaşlar tarafından protesto edildi.  Vatandaşlar ‘Özgür dışarı’ sloganları atarken Özel, güvenlik önlemi altında camiden ayrıldı.

Şehit cenazesinde Özgür Özel'e tepki yorumu: Tezahürat mı yapsınlar?

SAYGISIZLIK İTHAMI

Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak’ın Manisa’daki cenazesinde protesto edilen Özgür Özel “Şehit ailesi hiçbir günahları olmamasına rağmen, aile büyükleri kanalıyla özür dilemeye kalktı. Bizim bunu kabul edemeyeceğimizi, esas şehide yeterli saygının gösterilememesi noktasında biz özürlerimizi ilettik.” ifadesinde bulundu. Özel tepki gösteren vatandaşlara ise ‘saygısız’ ithamında bulundu.

Özel’in şehit cenazesinde protesto edilmesi tartışmaları da beraberinde getirdi. Haber7‘ye konuşan eski İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Gazeteci Gaffar Yakınca, Gazeteci Ahmet Ay ve eski DYP Milletvekili Tevfik Diker yaşanan olayları değerlendirdi.

AĞIRALİOĞLU’NDAN SERT TEPKİ: GÜL MÜ ATSINLAR

Vatandaşın tepkisinin normal olduğunu söyleyen Yavuz Ağıralioğlu, “Herkesin canımız selamette olsun, vatanımızda huzurla yaşanabilsin diye vefat eden evlatlarımıza hürmet, saygılı olması lazım. Bu acıda bile milletle ortaklaşamamanın milletteki karşılığı tepkidir bu. Normal şartlarda siyasi fikir ayrılıklarımız olabilir. Normal şartlarda siyasi olarak fikri ayrılıklarımız olabilir. Ama biz böyle güvenle yaşayalım diye 24 saat sınır uçlarında vatanını, milletini bekleyen evlatlarımızın şehadeti bizi ortaklaştıramıyorsa, teröre mesafe koymamıza vesile olmuyorsa, teröristlere kızmamıza ve teröristlerle mesafesi olmayan alçaklarla mesafe koymamıza engel olamıyorsa, vatandaşın evlatlarının cenazesinde teröristleri öven, seven ya da onlara karşı müsamahalı durabilen ya da müsamahalı davrananlara mesafesini ayarlayamayan insanlara tepki göstermesi normaldir.” dedi.

Şehit cenazesinde Özgür Özel'e tepki yorumu: Tezahürat mı yapsınlar?

“TEZAHÜRAT MI YAPSINLAR?”

Türkiye’nin terörle mücadelesinin uzun zamandır devam ettiğini belirten Ağıralioğlu, “Çocuklarını vuranlara tebessüm edenlere de ne yapsınlar! Tezahürat mı yapsınlar yani. Alkışlasınlar mı onları?  Ne yapsınlar? Meclisinden sanat camiasına, medyasından iş dünyasına kadar bu teröre, terörizme, teröristlere mesafesizlik bizim memleketimizde kim yaparsa yapsın alçaklıktır, kim alet olursa millet tarafından tepki görür. Kim yaparsa yapsın. Yani Öcalan’a Sayın diyenlere yoksa sizin o zaman şehit cenazesinde ne işiniz var? Öcalan fikir önderi midir? Çocuklarımızı 40 yıldır öldüren bu PKK’lı şerefsizlerin kurucusu Öcalan değil midir? Öcalan’a sayın diyen adamlarla böyle sarmaş dolaş fotoğraf veriyor olmak şehitlere saygısızlık değil midir?” ifadelerini kullandı.

“HERKES YERİNİ HİZASINI BULSUN”

CHP’deki siyasetçilere seslenen Ağıralioğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki arkadaşlarımız için söylüyorum. Evlatlarına kötülük yapan birileriyle oturup kalksak mesela, ailelerine kötülük yapan bak, öldüren de demiyorum, kötülük yapan, ailelerde kötülük yapan, kem gözle bakan, ailelerini yaralayan, birileriyle oturup kalksak mesela, onlar kızmazlar mı bize?” diyerek herkesin yerini hizasını bulmasını gerektiğini söyledi. Ağıralioğlu “Bak herkes kendini nereye yakıştırıyorsa orada dursun. Biz evlatlarımızın, şehitlerimizin, bayrağımızın, vatanımızın, millet dinimizin, devletimizin hattında duracağız. Kim bizim karşımıza çıkıyorsa buna CHP’deki arkadaşlar da dahil duracakları yerde dursunlar göreceğiz. Atatürk’ün partisi, devleti kuran partinin genel başkanı devletine parmak sallayan şerefsizlerle o oturamaz. Anladınız “ şeklinde konuştu.

Şehit cenazesinde Özgür Özel'e tepki yorumu: Tezahürat mı yapsınlar?

“CHP KILIÇDAROĞLU ZAMANINDA DA AYNIYDI ŞİMDİ DE DAHA İLERİ NOKTAYA TAŞINDI”

Türkiye’de halkın kırmızı çizgilere sahip olduğunu ve bunların da ‘terör’ konusu olduğunu dile getiren Gaffar Yakınca, “Her ne hikmetse CHP’nin yönetimi bu gerçeği kavramak istemiyor. Önümüzde yerel seçim var. Yerel seçimlerden önce seçime hazırlık süreci başladığına göre seçimi kazanmak isteyen bir parti toplumun bu kadar hassas olduğu bir konuda daha özenli davranmak zorundadır. Ya da en azından ilan ettiği ilkelerine sadık kalmak zorundadır. CHP’nin yazılı ilkelerine baktığımızda hiçbir yerde terör destekçisi siyasi yapılarla bir arada duracak, onlara alan açacak, onların söylemini meşrulaştıracak bir ilke, ibare, lafız, çerçeve görmüyoruz. Belgelerinde yok. Ama CHP yönetimi, Kemal Bey zamanında da öyleydi. Şimdi Özgür Bey’le beraber daha ileri bir noktaya taşındı.” diye konuştu.

“ÖZEL TÜRKİYE İLE TERS DÜŞTÜ”

“CHP yönetimi toplumun bu kadar hassas olduğu bir konuda özellikle yanlış bir pozisyon alma konusunda ısrar ediyor. Bu seçimi kaybettirecek bir pozisyon.” sözlerini sarf eden Yakınca, “Sayın Özel ortak bildiriye imza atmamakla ve içinde PKK geçmeyen bir bildirinin yayınlanmasına yol açmakla toplumun bu kadar net tavır koyduğu bir konuda Türkiye’yle ters düştü.” dedi.

CHP yönetiminin Türkiye’yi karşısına aldığını ve terörü lanetleyen bildiriye imza atmamanın ülkeye zara verdiğini vurgulayan Yakınca, “Hani seçimlerde başarısızlığı garantilemek istiyorsanız gidin böyle hareketler yapın. Bu size başarısızlığı garantiler. Hiçbir şekilde izah edemezsiniz. Çünkü Meclis’teki bildirinin altında sadece Cumhur İttifakı partilerinin imzası yok. O bildiride iki muhalefet partisinin de imzası var. Biri İYİ Parti, öbürü Saadet Partisi. Demek ki o bildiri siyasi bir bildiri değil. Bildiri çok basit bir metinle terörü lanetliyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin siyasi partileri teröre karşı ortak tavır alıyorlar. Ne diyor dünya? ‘Türkiye’de birlik ve beraberlik var’ diyor. Siz oraya imza koymamakla Türkiye’ye büyük zarar veriyorsunuz. Bu konu siyaset üstü bir konudur.” diye konuştu.

“DEMOKRATİK SINIRLAR DAHİLİNDE SİYASETÇİLERE TEPKİ MEŞRUDUR”

İnsanların demokratik tepkisini ‘saygısızlık’ olarak niteleyen Özgür Özel’in açıklamasını eleştiren Yakınca, “Demokratik sınırlar dahilinde kaldığı sürece siyasetçilere tepki vermek meşrudur. Yani orada verilen tepki de demokratik bir tepkidir. Siyasetçiler buna zaten katlanmak zorundadır. Saygı sınırını aşan bir şey veya hakaret varsa dava açsın. Manisa biliyorsunuz, Özgür Bey’in kendi memleketi. Orada belli ki kendisini seven, sayan insanlar da mutlaka vardır. Doğrudan seçilmiş milletvekili. Ama siz kendi memleketinizde böylesi yoğun bir tepkiyle karşılaşıyorsanız bence yapmanız gereken şey kendi hareketlerinize bakmaktır; ‘Acaba ben nerede bir hata yaptım da insanları infiale sürükledim. bana karşı böyle bir tepki oluşuyor. demektir.” ifadelerinde bulundu.

Şehit cenazesinde Özgür Özel'e tepki yorumu: Tezahürat mı yapsınlar?

“KENDİ MEMLEKETİNİZ DE DEĞİL BABANIZIN EVİNDE BİLE RAHAT EDEMEZSİNİZ”

Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatından sonra İnönü’den itibaren Türk halkı olarak bu millet CHP’de insanların genel başkanlığı bir başka şahsiyete de devretmesiyle politikasının değişmeyeceğini gördüğünü söyleyen Gazeteci Ahmet Ay, Türk halkının kırmızı çizgileri ve değerleri olduğunu ekledi.

Bu CHP’ye halkın teveccüh etmeyeceğini belirten Ay, “Teveccüh olmadıkça CHP agresifleşiyor. CHP genel başkanları, CHP’nin kurmayları Agresifleşiyor. Bugün Türkiye’nin yüreği yanarken, kanarken siz çıkar gider demir kuyruğuna katılır Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki büyük partilerin üzerinde ittifak sağladıkları bir terörü lanetleme bildirisinin altına imza atmazsanız, kendi memleketinizde değil de babanızın evinde bile rahat etmezsiniz. Orada da sizi huzursuz ederler.” şeklinde konuştu.

Temennisinin bu proestoların hukuk içerisinde olmasından yana olduğunu söyleyen Ay, “Ama neticede yüreği yanan bir memleket söz konusu. Ocaklara ateşin düşmesi söz konusu. Siz bir yanda DEM ile yoğurt mayalamaya çalışırken, öbür yanda şehit cenazesine giderseniz tabii ki orada makul ve meşru tepkiyle de karşılaşırsınız.” dedi.

Şehit cenazesinde Özgür Özel'e tepki yorumu: Tezahürat mı yapsınlar?

CHP BİLDİRİDE ‘PKK’ İSMİNİ BİLE KULLANMADI

Konuya ilişkin DYP Milletvekili Tevfik Diker ise CHP’nin terör örgütü PKK’ya karşı imzalanan bildiri üzerinden Özgür Özel’i eleştirdi. Diker, “Türkiye 12 şehidi için yas tutarken CHP, TBMM’de skandal bir karara imza attı. CHP, yerel seçimlerde ittifak yapmaya çalıştığı DEM  Parti ile kol kola girerek eli kanlı terör örgütü PKK’yı lanetleyen bildiriye imza atmadı. Kamuoyunda infial yaratan bu kararla da yetinmeyen CHP kendi bildirisinde PKK’nın ismini bile kullanamadı. Yeni Özgür Özel’li CHP Atatürk’ün ve Aziz Şehitlerimizin kemiklerini sızlatıyor.” dedi.

CHP’nin altı oktaki milliyetçilik ilkesini yok saydığını söyleyen Diker, “14 Mayıs seçimlerinde açık seçik ortaya çıkan %30’lara yükselen milliyetçiliği görmezden gelenler, Şeyh Said torunlarına ve  PKK/DEM Parti’ye yanaşarak ulusalcıların ve milliyetçilerin oylarına güle güle diyorlar.” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.