Özgür Özel’in adaylığı sonrası bu video gündem oldu! Ne dedi ne yaptı

CHP’li Özgür Özel’in Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı genel başkanlığa aday olduğunu açıklamasının ardından seçimlerden hemen sonra yaptığı bir konuşma tekrar gündeme geldi.

Özgür Özel’in adaylığı sonrası bu video gündem oldu! Ne dedi ne yaptı
Yayınlama: 09.01.2023
A+
A-

CHP’de 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin kaybedilmesinin ardından başlayan koltuk savaşları tüm hızıyla devam ediyor. CHP Grup Başkanı Özgür Özel‘in bugün genel başkanlığa aday olduğunu açıklamasının ardından seçimlerden sonra bir programda yaptığı Kemal Kılıçdaroğlu’nu savunan konuşma gündem oldu. 

 İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun seçimlerden hemen sonra ‘değişim’ çağrıları yaparak öne çıkmasının, sonrasında ise İBB Başkanlığına aday olduğunu duyurarak geri çekilmesinin ardından CHP’de genel başkanlığa kimin aday olacağı merak ediliyordu. Kılıçdaroğlu’nun rakibi bugün netleşti.

GENEL BAŞKANLIĞA ADAYLIĞINI İLAN ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na genel başkanlık yarışında rakip olacak isim en yakınından çıktı. CHP Grup Başkanı Özgür Özel, bugün parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında CHP genel başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Kılıçdaroğlu’na danışmanlık kadrosu ve 14 Mayıs seçimlerinde altılı masadaki diğer partilere verilen 39 vekil üzerinden eleştirilerde bulunan Özel, “Ülkemizin ve çocuklarımızın hak ettiği bir gelecek için, gençleri partimizin merkezine almak için kadınların etkin olacağı siyaset tarzını güvence altına almak için, sağlık hizmetlerinden herkesin eşit yararlanması için, parti içi iktidarı kazanmak için değil, CHP Genel Başkanlığı’na adaylığımı ilan ediyorum.” dedi. 

SEÇİM SONRASI KILIÇDAROĞLU’NU SAVUNMUŞTU

Özel’in bugün yaptığı açıklamayla adaylığını ilan etmesi sonrası 28 Mayıs seçimlerinin hemen ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı ‘istifa’ çağrıları yapılırken onu korumaya çalıştığı video tekrar gündem oldu. 5 Haziran 2023’te bir programa katılan Özel, “Parti içinde Kılıçdaroğlu istifa etsin diyen yok.” demişti.

Özel programda şu ifadeleri kullanmıştı;

Kılıçdaroğlu istifa etsin diyen yok ama Twitter’da sosyal medyada var. Bunu şunun için söylüyorum; Alınan sonuç genel başkanımızı rencide edecek, istifa çağrıları yaptıracak bir sonuç değil. Şu anda bakın sosyal medyada bazı şeyler görüyoruz. Mesela seçimden önce hangi mesajı atmış? Bugün umutsuzluk yayan, CHP nefreti yayan hesapları kazıyın, 14 Mayıs günü veya 13 mayıs günü neyi paylaşmış. Altından göreceksiniz ya AK Parti trolü, ya Cumhur İttifakı sempatizanı, ya da yandaş gazetenin bilmem şeyi ya da muhalif görünüşlü ama hep Kılıçdaroğlu nefretiyle Millet İttifakı bütünlüğünü ortadan çalışmış. Kritik tarihlerde ne yaptıklarına bakın.

Kaynak : İHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.