Okan Buruk: Maalesef ıslıklar geliyor!

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “Genelde bu tür maçlarda kaybederken oyuncu değiştirdiğinizde maalesef ıslıklar geliyor.” dedi.

Okan Buruk: Maalesef ıslıklar geliyor!
Yayınlama: 19.03.2023
A+
A-

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu ilk hafta maçında temsilcimiz Galatasaray sahasında Danimarka ekibi Kopenhag’la 2-2 berabere kaldı. 

Karşılaşmanın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk açıklamalarda bulundu. 

Okan Buruk’un açıklamaları şu şekilde:

“Oyuna girenlerin reaksiyonu iyiydi”

“Şampiyonlar Ligi’nde savunma ağırlıklı bir takıma karşı bu kadar pozisyon ürettik. Şanssız bir gol yedik. 1-0 sonrası motivasyonu kaybettik. Sonrasında ikinci golü yedik. Oyuna girenlerin reaksiyonu iyiydi. İyi başladık, sonunu iyi bitirdik. Arada kötü oynadığımız bölüm oldu.”

“Galatasaray iyi yolda”

“Kazanarak başlamak istiyorduk. Galatasaray iyi yolda. 1 puanı cebimizde görmemiz lazım. Şampiyonlar Ligi’nde herkes birbirinin yenebilir. 5 maç daha oynayacağız. İlk yarıdaki oyunu, bu 5 maçta sahaya koyabilirsek birçok takıma karşı üstünlük kurabileceğimizi ve bu puanları alabileceğimizi düşünüyorum.”

“Daha iyisini de zamanla yapacağız”

“Ziyech’i ilk yarı oynattık, ikinci yarı yoruldu. Zaha, oyuna girdikten sonra gol katkısı yaptı. Aynı şekilde Tete. Önemli bir kadroya sahibiz. Daha iyisini de zamanla yapacağız.”

“Tabii ki çok mutlu olmuyoruz”

“2-0’dan gelip 2-2’yi yakalamak ve giren oyuncuların yaptığı etki benim için olumlu. ‘Çok mutlu oluyor musunuz?’ derseniz, tabii ki çok mutlu olmuyoruz. Kazanarak başlamak istiyordum, taraftar da öyle istiyordu. En azından bir reaksiyon gösterdik bu da önemliydi.”

“Hiç oyuncu değiştirmeden maçı bitiren hocalar da var”

“45’te oyuncu değiştirir misiniz, değiştirmezsiniz. 55’te oyuncuları çağırdık. Onlar hazırlanırken diğer golü yedik. Oyunda bazı oyuncuların iyi gitmediğini görüyorsunuz. 2 oyuncu çağırıyorsunuz. Bu oyuncuların oyuna girmesi için 2-3 dakikalık bir süre var. Bugün oyun bize gösteriyordu. İyi oynamıyorduk. 58’inci dakika çok da geç bir dakika değil. Erken değişiklik olabilecek bir dakika. Sonra 2 tane daha oyuncu soktuk. Burada oyuncu değişikliği tabii ki olması gerekiyor. Hiç oyuncu değiştirmeden maçı bitiren hocalar da var. Dünya genelinde üst düzey hocalara baktığınızda çoğu zaman 5 değişiklik hakkını kullanmıyor. Futbolun güzel yanı bu zaten. Oyuna başlama, oyuna devam etme, oyunda vereceğiniz kararlar önemli oluyor. Oyuncuların ne zaman yorulacağını bilemiyoruz. Hakim’in belli bir dakikadan sonra düştüğünü gördük. Burada hazır olmayan oyuncuların olduğunu da bilmek lazım. Ben en hazır halde oyuncularımı kullanmak istiyorum. Bugün Zaha’yı da oyunun devamında kullandık. Verdiğimiz dakika onun da kaldırabileceği bir dakikaydı”

“Icardi’nin sahada kalması gerekiyordu”

 “Ön tarafta bir değişiklik yaptık. Barış’ı oraya aldık. Barış’ı aldıktan sonra 1 değişiklik hakkımız kalmıştı. Son değişikliği de Ndombele olarak kullanmak istedim. Öndeki 4 oyuncuyu zaten değiştirmiştim. Bir tek Icardi kalmıştı. Icardi’nin sahada kalması gerekiyordu. O yüzden savunmadan birini çıkarıp Torreira’yı stopere aldım. Torreira hamlesi rakip 10 kişi kaldıktan sonra oyunu daha iyi kurmak ve orta sahada 1 fazla oyuncu olmaktı. Topa sahip olunca golü bulduk. Bakambu’yu kullanmama nedenim Icardi ile devam etmemdi” 

“Icardi’nin pozisyonu ofsayt değil”

“Benim görüşüm ürettiğimiz pozisyonlar Şampiyonlar Ligi ve kapanan takıma karşı yeterli. Çoğu net pozisyon. Icardi’nin pozisyonu ofsayt değil ve devamında el gibi gördüm. Kerem’inki de net pozisyondu. Girilen pozisyonların bir çoğu netti. İkinci yarı çok fazla üretemedik. İlk yarı hem ürettik hem pozisyona girdik. İkinci yarıdaki oyun benim de kabul edebileceğim bir oyun değil. İlk yarıdaki oyunu devam ettirmemiz gerekiyor.”

“Maalesef ıslıklar geliyor”

“Genelde bu tür maçlarda kaybederken oyuncu değiştirdiğinizde maalesef ıslıklar geliyor. Kimi değiştirseniz orada belki ıslık gelecek. Bugün muhteşem bir taraftar vardı. Baskıyı, savunmayı hep beraber yaptık. Bu kadar kişi içerisinde ıslıklar çıkabiliyor. Bunun azınlık olduğunu görüyoruz. Taraftarımızın bize desteği çok fazla. Bu maçı 2-2’ye getirdiysek taraftarımızın çok önemli payı var. Bu oyuncular şampiyon olan kadrodaki oyuncularımız. 1 hafta, 2 hafta öncesinde iyi oynamış oyuncular. Bu tarz duygusal tepkiler zaman zaman oluyor. Bunu azaltmamız gerekiyor. Galatasaray’a bağlılığımızı göstermemiz gerekiyor. Bugün olduğu gibi takımı desteklemek zorundayız. Taraftarlar inanılmaz şekilde destek verdiler ama ufak tefek tepkiler de olabilir. Oyuncuların bundan etkilenmemesi gerekiyor. Golü yedikten sonra bazı oyuncularımda düşüşler gördüm. Oyuncular mental olarak ne kadar güçlü olursalar sahaya o kadar iyi performans yansıtırlar. Bunu bilerek saha içinde bizim de çok duygusal davranmamız gerekiyor. Benim isteğim oynadığımız oyun ile seyirciyi coşturmak”

“Bütün oyuncularımızı kullanacağız”

 “İlk yarı rakibimize pozisyon vermedik gibi bir şey. Uzun topu atamadık, topu alamadık böyle bir gol yedik. Savunma oyuncularımdan isteğim takımı öne doğru itmeleri. İki maçtır benden uzak olan yerde takım savunmasının arkaya doğru kaçmasını görüyorum. Zaman zaman oyuncular psikolojik olarak da tepki veriyorlar. Oyun istediğimiz gibi gitmediğinde kaçmalar başlıyor. Biz oyunu geride oynamak isteyen bir takım değiliz. Bizi önde oynamaktan eksiltecek oyuncu olursa değişikliğimiz olur. Bütün oyuncularımızı kullanacağız. Çok kaliteli oyuncular var. Angelino da bu kaliteli oyuncularda biri. Gaziantep maçında iyi bir performans ortaya koymuştu. Bugün maça iyi başlamıştı. İkinci yarıda düşüş gösterdi. Sol bek olarak çok önemli bir oyuncu. O da diğer arkadaşları gibi performansını yukarı çekecek”

“Hala Eylül ayındayız”

“Samsun maçıyla karşılaştırdığımda bundan daha az pozisyon bulmuştuk ama 3 gol atmıştık. Burada çok pozisyon bulduk ama gol atamadık. Bu da ne yapabileceğimizi gösteriyor. Yeni oyuncularımız var. Şampiyonlar Ligi maçı olarak ilk defa takımla birlikte. Kadroya girecek olan oyuncularımızın alışmasıyla birlikte oyun olarak daha iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum. İyi oyuncularımız var, iyi bir oyun aklımız var. Hala Eylül ayındayız. Geçen yıl Galatasaray takımının iyi performans verdiği zaman Kasım ayıydı”

Kaynak : İHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.