Ocak 2024 Memur Maaş Zammı Şekilleniyor! Gözler 3 Kasım’da

Ocak 2024 Memur Maaş Zammı Şekilleniyor! Gözler 3 Kasım’da
Yayınlama: 28.10.2023
A+
A-

2024 yılının Ocak ayında memur maaşlarına yapılacak zam oranıyla ilgili gelişmeler tüm hızıyla devam ediyor. Memur maaş zammında 3 aylık enflasyon farkı ve toplu sözleşme oranı hesaba katıldığında memur zammı için en az yüzde 35,73 kesinleşmiş durumda. Memurlar maaşları 6 aylık periyotlar halinde toplu sözleşme zammına ilave olarak enflasyon farkı tutarında zam alıyor. Gözler 4 aylık enflasyon farkının belli olacağı 3 Kasım tarihine kilitlendi. 

2024 Ocakta en düşük öğretmen, polis, hemşire, doktor, memur maaşı ne kadar olacak? sorularının yanıtına ilişkin güncel bilgiler gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan memur zammına ilişkin; “Ocak 2024’te yapılacak artış yaklaşık yüzde 50’ye yaklaşacaktır.” ifadesini kullanmıştı.

Memur maaş zammıyla ilgili gözler Ekim ayı enflasyon verisinin açıklanacağı 3 Kasım tarihine çevrildi. Her ayın başında bir önceki aya ait enflasyon verileri açıklanıyor. Bu zamana kadar üç aylık enflasyon oranı netleşti.

MEMUR ZAMMINDA 3 AYLIK ENFLASYON FARKI NETLEŞTİ

Memurların alacağı 3 aylık enflasyon farkı netleşti. Eylül ayında enflasyon aylık yüzde 4,75 olarak açıklandı.

Bu durumda memurlar ve memur emeklileri Temmuz ayı için yüzde 9,49, Ağustos ayı için de yüzde 9,09, Eylül ayı için de yüzde 4,75 enflasyon farkını hak etmiş oldu ve enflasyon farkı toplu sözleşme zammı eklendiğinde maaş zammı 35,73 seviyelerine ulaştı.

BAKAN VEDAT IŞIKHAN: MEMURLARIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur maaş zammı hakkında; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, müjde olarak verdiği işçi, memur ve Bağ-Kur emeklilerimiz ile ilgili çalışmayı kabine toplantısı sonrası milletimizle paylaşacak. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emeklilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞINA İLİŞKİN GÜNCEL VERİLER

Bakan Vedat Işıkhan’ın yüzde 50 açıklamasına istinaden en düşük memur maaşı 22 bin 17 TL’den 33 bin 25 TL seviyesine ulaşacak. Üniversite mezunu hemşire maaşı 26 bin 428 TL’den 39 bin 642 TL’yeÖğretmen maaşı 26.642 TL’den 39 bin 963 TL’ye yükselecek.

Kaynak: Bülten

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.