Meşhur Çetin Usta Hem Mideye, Hem de Ruha Hitap Ediyor

Van’da bulunan bir ciğer salonu gelen müşterilerinin sadece midelerine değil, ruhuna da hitap ediyor. Çetin Alan çaldığı neyle misafirlerine unutulmaz bir şölen sunuyor.

Meşhur Çetin Usta Hem Mideye, Hem de Ruha Hitap Ediyor
Yayınlama: 22.02.2024
A+
A-

Hobi olarak yaptığı işi müşterileriyle de paylaşan Çetin usta; “Yıllardır lokanta sektöründe hizmet sürdürüyorum. Bunun yanında hat
sanatları olsun, ney sanatı olsun bunları da icra etmeye çalışıyorum. Genel olarak müşterilerimizin hem midesine, hem de ruhuna elimizden geldiği şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz. Böyle bir sektörümüz var. Sadece ciğer üzerine çalışıyoruz. Farklı çeşit ürünümüz yok. Müşterilerimiz gelir, onları en iyi şekilde ağırlamak için gereken gayreti gösteririz. Elimizden geldiğince ney dinletileri de sunuyoruz müşterilerimize. Bu konuda bize olumlu dönüşler oldu. Misafirlerimiz gayet mutlu oluyorlar. Güzel müzik eşliğinde yemeklerini yiyip, mutlu bir şekilde ayrılıyorlar buradan. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Biz kendimizde gayet mutlu oluyoruz. Bu şekilde olunca işimizi daha çok sevmeye ve daha çok iyi yapmaya başlıyoruz. Artık bir aile gibi oluyoruz müdavimlerimizle. O şekilde hizmet sunuyoruz” dedi.

“Ney Üflerken Ruh İkliminiz İyi Olmalı”
Neyin tasavvufi bir enstrüman olduğunu anlatan Çetin Alan; “ Tasavvufi bir enstrüman olduğu için neye üflediğiniz zaman ruh ikliminizin çok iyi olması gerekiyor. Ruh ikliminizdeki duyguları ona yansıtmanız gerekiyor. Buda dediğim gibi belli bir çalışma, emek ve özveriyle ortaya çıkacak bir durumdur. Yaklaşık 10 yıldan fazladır ney üflüyorum. Fırsat buldukça bunu çevremdekilerle de paylaşıyorum. Usta olarak yemeği bizzat kendim yapıyorum. Bu yüzden ney konusunda öğrencilerim yok zamanım yeterli olmadığından dolayı. Ney üflemek benim küçüklüğümden beri gelen bir hobimdi. Bu hobimi sürekli devam ettiriyordum. Tabi zamanla her şey değişti. Bizim aile kültürümüzde lokanta sektörü baya bir geniş. Bu kapsamda Diyarbakır da ki akrabalarımın yanında çalıştım. İşi öğrendikten sonra Van’a geldim. Bu işi yaparım dedim ve kendime bir iş kurdum. Yaklaşık 6-7 yıldır Van’da hizmet veriyorum. Ney hobim çok eskilere dayandığı için şimdi fırsat buldukça da bunu işimle birleştiriyorum. Gayet olumlu dönüşler de aldım. Çoğu kesime göre güzel de oldu. Dediğim gibi bu şekilde ikisini de birleştirerek hayat şartları bizi bu noktaya getirdi” vurgusunu yaptı.

“Yaptığımız İşi Sevelim”
Tüm insanlara seslenen Çetin usta; “Zamanımızı güzel değerlendirelim. Mesleğimizi yaptığımız işlerimizi sevelim. Özverili olalım. Boş işlerin peşinde gitmeyelim. Ülkemize ve milletimize faydalı olabilecek güzel şeyler yapalım. Zamanım yok diye bir şey yok. Eminim ki herkesin her şeye de zamanı vardır. Yeter ki bu zamanımızı doğru kullanalım” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.