Meteoroloji uyardı: Van’da sağanak yağış bekleniyor!

Meteoroloji uyardı: Van’da sağanak yağış bekleniyor!
VAN
Yayınlama: 14.04.2024
A+
A-

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada,  Van’da havanın  parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatleri arasında aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu  olacağı belirtildi.

Meteorolojiden yapılan açıklamada, “Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, öğle saatleri ile akşam saatleri arasında Van ilinin kuzey ile doğu ilçeleri ve Bitlis ilinin kuzey ilçelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu olması tahmin edilmektedir. Yağışların yüksek kesimlerde aralıklı karla karışık yağmur şeklinde olması beklenmektedir. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyretmesi tahmin edilmektedir. Rüzgârın güneyli ve batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi beklenmektedir” denildi.

KAR ERİMESİ VE ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Bölgede yüksek kar örtüsüne sahip dik ve eğimli yamaçlarda yüksek sıcaklıkların devam etmesiyle birlikte çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunduğundan, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı yetkililer ve vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

 

 

Kaynak: HABER GÜRPINAR-CEBRAİL TEMUR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.