Van YYÜ öğrencilerine 6 aylık ulaşım kartı verildi

Van YYÜ öğrencilerine 6 aylık ulaşım kartı verildi
VAN
Yayınlama: 25.10.2023
A+
A-

Edremit Belediyesi tarafından, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ)’de eğitim alan öğrencilerin 6 aylık ulaşım masrafları karşılandı.  Bu kapsamda Edremit ilçesinde ikamet eden öğrencilere 6 aylık ulaşım kartı hediye edildi.

Edremit’te ikamet eden ve Van YYÜ’de okuyan tüm öğrencilerin başvurusuna açık olan proje kapsamında Süphan Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen “Ulaşım Desteği Tanıtım ve Teslim Programı’yla 500 öğrenciye ulaşım kartları teslim edildi.

“İMKÂNLAR EL VERDİKÇE BUNLARA DEVAM EDECEĞİZ”

Konuyla ilgili konuşan Belediye Başkanı İsmail Say, “Son 4 buçuk yılda öğrenci dostu belediye olarak imkânımız yettiğince bir şeyler yapmaya çalıştık.  Bizlere düşen sizlerin hayatını, ailelerinizin yükünü azaltmaktı. Bunu elimizden geldiğince yaptık. Keşke imkânlarımız daha da çok olsa lise ve ortaokul öğrencilerimize de bu tür destekleri yapabilsek. Akşam gördüğüm bir haberi de teyit ettim onun müjdesini de vereyim. ESEM dediğimiz hakikaten kolej ayarında yaklaşık 500 kişiye aynı anda hizmet veren, tek araçla ulaşılabilen bir merkezin dışında Çiçekli, Erenkent, Erdemkent, Şabaniye gibi özellikle nüfus yoğunluğunun olduğu grup mahallelerine hitap edebilecek merkezler kurduk. İmkânlar el verdikçe bunlara devam edeceğiz. Bugün de yine 500’e yakın öğrenci kardeşimize bu hediyeyi veriyoruz. Şimdiden ulaşım kartlarınız hayırlı olsun” dedi.

 

“BU TÜR ÇALIŞMALARIN DİĞER BELEDİYELERDE DE YAPILMASINI İSTİYORUZ”

Kaymakam Yücel Erdem ise  “Eğitimde bütün alanlara dokunmaya çalışıyoruz. Okullarımızdan, üniversiteye, etüt merkezlerinden öğrencilerimizin kaynak ihtiyacına kadar bütün alanlara dokunmak istiyoruz. Biz Edremit Kaymakamlığı olarak sadece bu yıl 830 ailemize 622 bin TL eğitim ödeneği ayırdık. 300 üniversite öğrencimize yaklaşık 350 bin TL burs yatırıyoruz. Ve toplamda, üniversite öğrencilerimize 1 milyon TL’den fazla eğitim yardımı yapıyoruz. Yıl içerisinde de desteklemeye devam edeceğiz. Eğitim konusunda maddi manevi sıkıntısı olan herkese yardım etmeye hazırız. Diğer belediyelerin de bu şekilde destekler vermesini talep ediyoruz. Çekinmeyin isteyin ve belediyelerimizde sizlere destek olsun” ifadelerini kullandı.

“ TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLABİLECEK BİR PROJE”

Van YYÜ Rektörü Hamdullah Şevli de, “Belediyecilik sadece alt yapı ve ulaşım hizmetleri değildir. Aynı zamanda sosyal projeler yapmaktır. Başkanımız İsmail Say, göreve geldiği günden itibaren sosyal belediyecilik, gönül belediyecilikle ilgili en güzel örnekleri hatta Türkiye’ye örnek olabilecek projeleri fazlasıyla yerine getirdi. Bir Vanlı olarak kendisine teşekkür ediyorum. Öğrencilerin üniversiteye hazırlanırken kullanabilecekleri çok nezih ve kullanışlı mekânlar oluşturmuş aynı zamanda bu mekânlar kaynak kitaplarla donatmış ve kitap ihtiyacı olan tüm öğrencilerimize de ücretsiz şekilde temin etmiştir. Şimdi de üniversitemizi kazanmış öğrencilerimize ulaşım kartı desteği sağlıyor. Malumunuz Edremit, İpekyolu ve Tuşba’da ikamet eden öğrencilerimize KYK yurdu çıkmıyor. Dolayısıyla Edremit’te oturan öğrencimiz uzak olduğu için gidiş-gelişlerde sorun yaşıyordu. Hem direkt hat seferlerinin açılması hem de ücretsiz ulaşım desteği çok kıymetli çok anlamlıdır. Bu örnek projenin diğer ilçelerimize de örnek olmasını bekliyorum” şeklinde konuştu.

Ulaşım desteğini alana öğrenciler ise verdikleri desteklerden dolayı Edremit Belediyesi’ne teşekkür etti.

Teslim töreni öğrencilere kartlarının hediye edilmesiyle sona erdi.

Teslim törenine; Edremit Kaymakamı Yücel Erdem, Van YYÜ Rektörü Hamdullah Şevli, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, İlçe Milli Eğitim Müdürü Elif Yörük, öğrenciler ve velileri katıldı.

Kaynak: NECDET TAM

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.