Letonya ve İsveç’ten “AB-Türkiye arasında daha yakın işbirliği” çağrısı

Letonya ve İsveç dışişleri bakanları, Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye arasında ortak çıkar alanlarında daha yakın siyasi diyalog ve işbirliği çağrısında bulundu.

Letonya ve İsveç’ten “AB-Türkiye arasında daha yakın işbirliği” çağrısı
Yayınlama: 03.11.2023
A+
A-

Letonya Dışişleri Bakanı Krisjanis Karins ile İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, AB Genişlemesi ve Reformu Konulu Dışişleri Bakanları Konferansı’na katılmak üzere Berlin’e geldiler.

Letonya Dışişleri Bakanı ülkesinin Türkiye ile daha yakın ilişkileri desteklediğini belirten Karins, “Türkiye, zaten çok değerli bir NATO müttefiki ve Türkiye ile işbirliği çok önemli. Türkiye, çok iyi ve güçlü bir müttefik.” dedi. Karins, Türkiye’nin AB üyeliği yolunda ilerlemesinin her iki tarafın da çıkarına olduğunu vurgulayarak, “Eğer Türkiye, tüm reformları hayata geçirirse, bunun hem Türkiye hem de Avrupa Birliği için çok iyi olacağını düşünüyorum.” ifadesini kullandı.

Türk mevkidaşı Hakan Fidan ile gayriresmi AB toplantılarında daha sık bir araya gelmenin olumlu bir gelişme olacağına işaret eden Karins, “AB’de dostlarımızın ve ortaklarımızın davet edildiği tüm formatlar, aslında iyi toplantılardır. Birbirimizi daha iyi anlamak ve nasıl daha güçlü işbirliği yapabileceğimizin yollarını aramak için birbirimizle konuşma fırsatı buluyoruz. Çünkü dünya ne yazık ki, daha güvenli ya da daha emniyetli hale gelmiyor, tam tersi yönde ilerliyor gibi görünüyor.” değerlendirmesinde bulundu.

İSVEÇ, DAHA YAKIN AB VE TÜRKİYE İŞBİRLİĞİ İÇİN ÇALIŞIYOR

İsveç Dışişleri Bakanı Billström yaptığı açıklama da ülkesinin AB ile Türkiye arasında daha yakın siyasi diyalog ve işbirliğini desteklediğini söyledi. Billström, “İsveç, Türkiye ve NATO ile Türkiye adına olumlu hareket edeceğimizi belirten bir bildiri imzalandı ve bu yönde hareket edeceğiz.” diye konuştu. AB ve Türkiye’nin halihazırda bir dizi önemli alanda yakın işbirliği içinde olduğunu ve her iki tarafın da yararına olacak şekilde siyasi ve ekonomik bağları daha da geliştirmek istediklerini anlatan Billström, özellikle güvenlik, göç ve ticaret konularında bu ilişkinin pek çok örneği olduğunu aktardı.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.