Kule dünyanın en pahalı savaş uçağına ulaşamadı! Atlantik’te THY uçağına ilginç anons

ABD’de dünyanın en pahalı askeri uçağı olan B-2’ye ulaşamayan bir hava kontrol merkezinin o anda havada olan THY uçağından yardım istediği öğrenildi.

Kule dünyanın en pahalı savaş uçağına ulaşamadı! Atlantik’te THY uçağına ilginç anons
Yayınlama: 14.12.2023
A+
A-

HABER7

ABD’de dünyanın en pahalı askeri uçağı olan B-2’ye ulaşamayan hava kontrol merkezinin, THY uçağından yardım istediği ortaya çıktı. THY uçağının temas çabaları olumsuz sonuçlanırken, B-2’nin İngiltere’ye indiği öğrenildi.

DÜNYANIN EN PAHALI UÇAĞINA ULAŞAMADILAR

Geçtiğimiz gün ABD’nin New York JFK Havalimanı’ndan kalkan ve İstanbul Havalimanı’na uçan TK12 sefer numaralı yolcu uçağına, Gander Hava Trafik Kontrol merkezinden dikkat çeken bir çağrı geldi. Atlantik Okyanusu üzerinde hareket halinde olan TK12 sefer sayılı uçağa anons geçen hava trafik kontrolörü, THY uçağından bölgede uçan B-2 tipi stealth bombardıman uçağına çağrı yapmalarını istedi. THY uçağına yapılan çağrıda pilotlardan 121,5 acil durum frekansından B-2’ye ulaşmaları talep edildi.

Kule dünyanın en pahalı savaş uçağına ulaşamadı! Atlantik'te THY uçağına ilginç anons

UÇAĞIN İNGİLTERE’YE İNDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

THY yolcu uçağının B-2’ye ulaşma çabaları olumsuz sonuçlanırken, dünyanın en pahalı uçağı B-2’nin akıbeti öğrenildi. Stealth olarak adlandırılan yani radara görünürlüğü çok düşük olan B-2’nin İngiltere’de bulunan Fairford Üssü’ne indiği ortaya çıktı. İniş bir hava fotoğrafçısının kamerasına anbean yansıdı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.