İYİ Parti’den CHP göndermeli yerel seçim açıklaması! AK Parti iddiaları yalanlandı!

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, arka kapı siyaseti tartışmalarının ardından yerel seçimle alakalı önemli açıklamalarda bulundu. Zorlu, “5 Ocak’tan itibaren artık sahalara iniyoruz” dedi.

İYİ Parti’den CHP göndermeli yerel seçim açıklaması! AK Parti iddiaları yalanlandı!
Yayınlama: 04.01.2024
A+
A-

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Zorlu, Akşener’in ‘AK Parti’ye geçemezler’ sözlerinin yalan olduğunu belirterek, 5 Ocak’tan itibaren sahaya ineceklerini açıkladı.

İYİ Parti'den CHP göndermeli yerel seçim açıklaması! AK Parti iddiaları yalanlandı!

‘KENDİ ADAYLARIMIZ İLE BU SEÇİMLERE KATILACAĞIZ’

Zorlu, “İYİ Parti seçimlere tek başına girme kararı almasından itibaren bize karşı ağır saldırılar, belli çevrelerden bizi karıştırmaya yönelik bir dizi girişimler olduğunu da biliyoruz. Arkadaşlarımız istifa ederek gidebilir, burada sorun yok ama bahsedilen yazı, iddialar, bunlar kabul edilir şeyler değil. Kendi adaylarımız ile bu seçimlere katılacağız.” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti'den CHP göndermeli yerel seçim açıklaması! AK Parti iddiaları yalanlandı!

‘5 OCAK’TAN İTİBAREN SAHAYA İNECEĞİZ’

31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçim için 4 büyükşehir, 10 il, 108 ilçe ve 18 beldede adayların açıklandığını, gelecek hafta da adayların açıklanmasına devam edileceğini aktaran Zorlu, 5 Ocak’tan itibaren seçim çalışmaları için sahaya ineceklerini söyledi.

EMEKLİ MAAŞI ÖNERİSİ

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı enflasyon rakamlarının “düşük açıklandığına dair kaygılar azalmış olmasa da” açıklanan haliyle bile enflasyonun oldukça yüksek olduğunu söyledi.

İYİ Parti'den CHP göndermeli yerel seçim açıklaması! AK Parti iddiaları yalanlandı!

Zorlu, memur emeklilerinin yüzde 49,25, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 37,57 zam aldığını anımsatarak, daha önce yaptıkları en düşük emekli aylığının asgari ücrete çekilmesi ve bunu sağlayacak şekilde emekli zam oranına refah payı ve seyyanen artış eklenmesi gerektiği önerisini tekrarladı.

‘TFF BAŞKANIN BİR DAKİKA BİLE O GÖREVDE DURMAMASI GEREKİYOR’

Kürşad Zorlu, 29 Aralık’ta Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa Finali’nin iptaliyle ilgili de konuştu.

Zorlu, “Söyler misiniz eski adı ‘Cumhurbaşkanlığı kupası’ olan böyle bir müsabakanın Cumhuriyetin 100. yılında orada ne işi vardı? 3-5 milyon dolar için böyle bir tabloya sebep olmaya değer miydi?” diye konuştu.

İYİ Parti'den CHP göndermeli yerel seçim açıklaması! AK Parti iddiaları yalanlandı!

Futbol Federasyonuna eleştirilerde bulunan Zorlu, “Bize göre Futbol Federasyonu başkanının bir dakika bile o görevde durmaması gerekiyor. Acaba affını istemesi için daha ne gibi bir skandal yaşanması gerekiyor bu ülkede? Bu vesileyle her iki kulübümüzü de gösterdikleri bu dik duruş sebebiyle tebrik ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

ZORLU, ‘NİSANA KADAR KİMSE AK PARTİ’YE GEÇEMEYECEK’ İDDİALARINI YALANLADI

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Zorlu, bir soru üzerine, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, “Bizden ayrılanlar AK Parti’ye nasıl gidecekler, gitse de almayacaklar, nisan ayına kadar kimse AK Parti’ye geçemeyecek” dediği yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğunu belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.