İsrail’in hastane saldırısındaki korkunç ihtimal: DSU-33 yaklaşma tapası

Gazze’deki hastane katliamında ABD yapımı MK-84 bombalarını kullanan İsrail’in daha fazla zarar vermek için bombayı havada patlatmaya yarayan DSU-33 kullandığı düşünülüyor.

İsrail’in hastane saldırısındaki korkunç ihtimal: DSU-33 yaklaşma tapası
Yayınlama: 18.10.2023
A+
A-

Haber7- Fuat Öner

İsrail tarafından Baptist Hastanesi’ne düzenlenen hava saldırısında en az 1000 kişi hayatını kaybetti.

Hastanede İsrail saldırılarında evleri yıkılan Filistinliler ve saldırılar sonrası yaralanmış sivil vatandaşlar bulunuyordu.

Gazze’de katliam sonrası dünya kamuoyunu kandırmaya çalışan İsrail, saldırıyı biz yapmadık dese de saldırı alanının görüntülerini inceleyen askeri ve güvenlik uzmanları katliamın ABD’in İsrail’e verdiği MK-84 mühimmatlarıyla yapılmış olma ihtimalinin güçlü olduğunu açıkladı.

F-16 savaş uçaklarının taşıyabildiği en büyük mühimmatlardan biri olan MK-84’lerin hedefleri büyük binalar, fabrikalar, güç merkezleri, köprüler, yer altı sığınakları ve uçak hangarlar. 15,2 metre genişliğindeki MK-84’lerin tahrip çapı 336 metreyi aşarken atıldığı yerde 10 metreyi aşan dev kraterler oluşturabiliyor.
İsrail'in hastane saldırısındaki korkunç ihtimal: DSU-33 yaklaşma tapası

MK-84’ÜN KRATERİ YOK ÇÜNKÜ…

İsrail’in katliam sonrası dünya kamuoyunu aldatmak için kullandığı argümanlardan biri saldırının yapıldığı hastane ve bölgesinde bir krater oluşmaması. Ancak saldırıya ait görüntüleri analiz eden Savunma Politikası Analisti Turan Oğuz, krater oluşumu için toprağın yapısı, patlama irtifası ve vuruş açısı gibi değişkenlerin sebep olabileceğini vurgularken korkunç bir ihtimali daha açıkladı; DSU-33 yaklaşma tapası

DAHA FAZLA ZARAR VERSİN DİYE…

Oğuz, Baptist Hastanesi’ne yapılan saldırıda MK-84’lere fazla zarar versin diye DSU-33 yaklaşma tapası kullanılıp havada patlatıldığını düşündüğünü söyledi.

İsrail'in hastane saldırısındaki korkunç ihtimal: DSU-33 yaklaşma tapası

Öte yandan İsrail ve ABD Başkanı Biden, ısrarla dünya kamuoyunu yanıltmak için hastaneye yapılan saldırının Hamas yapımı roketler tarafından yapıldığı iddia etse de ortaya çıkan görüntüler katliamın açık bir şekilde İsrail tarafından yapıldığını gösteriyor.

ABD’li dış politika analisti Jackson Hinkle, Hamas’a ait bir roketin düşme anını paylaşarak etki yarıçapına dikkat çekti. Sosyal medya hesabından görüntüleri paylaşan Hinkle, “Bu standart bir ev yapımı Hamas roketinin patlama yarıçapıdır… Bunun bütün bir hastaneyi yerle bir edip 500’den fazla sivili öldürebileceğine gerçekten inanıyor musun?” dedi.

This is the explosion radius of a standard homemade Hamas rocket…

You really believe this could level an entire hospital and kill 500+ civilians? pic.twitter.com/6WiggPQEtD

— Jackson Hinkle (@jacksonhinklle) October 17, 2023

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.