İsrail-Filistin savaşından son dakika: İsrail’den Biden’ın “hata olur” sözlerine cevap

Hamas’ın harekatı sonrası İsrail’in başlattığı hava saldırıları devam ediyor. Karşılık bombardımanlar sürerken, siviller saldırıların gölgesinde hayatta kalmaya çalışıyor. İşte bölgede gün içinde yaşanan gelişmeler.

İsrail-Filistin savaşından son dakika: İsrail’den Biden’ın “hata olur” sözlerine cevap
Yayınlama: 16.10.2023
A+
A-

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail’e yönelik “Aksa Tufanı Operasyonu”nun ardından İsrail Başbakanı Netanyahu, “Savaştayız.” açıklamasını yaptı. İsrail, Hamas’a savaş ilan ederken, Gazze’ye hava saldırıları başlattı. İsrail’in Gazze’ye saldırılarında 2 bin 215 Filistinli vefat ederken, Hamas’ın saldırılarında ise 1300 İsrailli öldü. Tel Aviv yönetimi, Hamas’ın sızdığı ve ele geçirdiği 8 noktayı da geri alamadı.

İsrail’le Hamas arasındaki savaşta bugün yaşananlar saat saat şu şekilde:

İSRAİLLİ DİPLOMATTAN BIDEN’A YANIT

08.35: İsrail’in BM Büyükelçisi Gilad Erdan, ABD Başkanı Joe Biden’ın, Hamas’ı yok ettikten sonra Gazze’yi işgal etmenin “büyük bir hata” olacağı yönündeki uyarısına yanıt vererek; İsrail’in Gazze’yi işgal etmek gibi bir niyetinin olmadığını ancak Hamas’ı ortadan kaldırmak için “ne gerekiyorsa yapacağını” söyledi.

500 BİN GAZZELİ KUZEY GAZZE’DEN ÇIKTI

08.03: İsrail ordusunun uluslararası sözcüsü Jonathan Conricus, Gazze’nin kuzeyinde şu ana kadar 500 bin insanın evlerini terk ettiğini söyledi.

“KABUS BÜTÜN BÖLGEYİ SARAR”

07.32: Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, Filistinlilerin Gazze’den Mısır’a taşınmasının ülkesi için “kabul edilemez” olduğunu söyledi. “Ukrayna’ya su ve gıda yardımının kesilmesi savaş suçu sayılıyor da aynısı Gazze’ye yapılınca neden sayılmıyor?” diye soran Safadi, çatışmanın geniş bir bölgeye yayılma olasılığı konusunda, “Eğer bu çatışma tırmanacak olursa ve gerçekten böyle bir tehdit de varsa, o zaman bütün bölgeyi saran bir kabus hakkında konuşacağız.” diyerek uyardı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.