İsrail dünyaya rezil oldu: Paylaşıp sildiler

İsrail ordusunun Gazze’deki Şifa Hastanesi’ni işgal etmesinin ardından tüneller ve cephanelikler yerine binada bulduğunu iddia ettiği paslı silahlar ve birkaç kamerayı kanıt olarak sunması eleştirilere neden oldu.

İsrail dünyaya rezil oldu: Paylaşıp sildiler
Yayınlama: 16.11.2023
A+
A-

İsrail ordusu, yaklaşık iki saat süren şiddetli bombardıman ve yoğun silah atışlarının ardından Şifa Hastanesi’ne operasyon başlattığını duyurdu. İsrail Ordu Radyosu’ndan yapılan açıklamada ise Şifa hastanesinde İsrailli rehine bulunduğuna dair belirti olmadığı itiraf edildi. Ayrıca; İsrail’in, Hamas’ın ana karargahı olduğunu öne sürdüğü Gazze’deki Şifa Hastanesi’ni işgal etmesinin ardından tüneller ve cephanelikler yerine binada bulduğunu iddia ettiği paslı silahlar ve birkaç kamerayı kanıt olarak sunması eleştirilere neden oldu. 

İsrail dünyaya rezil oldu: Paylaşıp sildiler

Şifa Hastanesi’nin çevresini ve avlusunu tanklarla kuşatıp hastaneyi dış dünyaya tamamen kapalı tutan İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Şifa Hastanesi’nin MR (manyetik rezonans görüntüleme) bölümünde “silahlar ve elektronik cihazlar” ele geçirildiği öne sürüldü.

İSRAİLLİ ESİRLERE DAİT HERHANGİ BİR KANIT SUNULMADI

Ordunun paylaştığı görüntülerde, Hamas’a ait olduğu ileri sürülen, bir bilgisayar, yarım kasa hurma, kitap gibi malzemeler ile çoğu paslı yaklaşık on kalaşnikof tüfek, yelek ve el bombası yer alıyor.

İsrail dünyaya rezil oldu: Paylaşıp sildiler

İsrail ordusunun haftalardır, “Hamas’ın ana karargahı olduğu için uluslararası korunma statüsünün kalmadığını” ileri sürdüğü Şifa Hastanesi’nde bulduğunu açıkladığı bulgular İsrail basınında da eleştiri konusu oldu.

İsrail dünyaya rezil oldu: Paylaşıp sildiler

“BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ ŞEKİLDE ÇOCUKÇA UYDURMALAR”

İsrailli gazeteci ve güvenlik analisti Yossi Cohen, sosyal medya platformu X’ten yaptığı paylaşımda, “Şifa (Hastanesi) hakkında kötü hisleri” olduğunu kaydetti.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.