İnci Kefali (Van Balığı) av yasağına STK’lardan destek

Van Gölü’nün sodalı suyunda yaşayan ve Van’ın sembolü haline gelen İnci Kefalinin av yasağı bugün başladı. Başlayan av yasağına STK’lardan da destek geldi.

İnci Kefali (Van Balığı) av yasağına STK’lardan destek
VAN
Yayınlama: 15.04.2024
A+
A-

İnci Kefali balığının üreme dönemine girmesiyle birlikte yasaklar başladı. Yasaklar 15 Nisan – 15 Temmuz tarihleri arasında olacak. Başlayan av yasaklarına Vanlı STK’lardan da destek geldi.
Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Van Gölü Aktivistleri ve Vanlı İş adamı Fevzi Donat sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla Van’a özgü İnci Kefali balığının korunmasına yönelik paylaşım yaptı.
Aslan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, “Turistik destinasyonumuz, ekonomik değerimiz, görsel şölenimiz ve vazgeçilmez damak tadımız olan Van Balığımızın neslinin devamı için 15 Nisan-15 Temmuz tarihleri arasında “Almıyoruz-satmıyoruz-tüketmiyoruz” ifadelerini kullandı.


Van Gölü Aktivistleri tarafından yapılan destek paylaşımında, “Van Gölü Havzası’nın, doğal, kültürel ve ekonomi alanında önemli bir yer tutan Van Gölü Balığı neslini devam ettirmek için tatlı sulara göçü başladı. Göç zamanında balığımızı avlamıyoruz, satmıyoruz, tüketmiyoruz” denildi.


Vanlı İş Adamı Fevzi Donat da İnci kefalinin korunmasına yönelik; “Van Gölü Balığı avlanma yasağı başladı. Van ve Bitlis illerinin; Doğa, kültür ve ekonomi alanlarında önemli bir yer tutan Van Gölü Balığının neslini devam ettirsin için tatlı sulara göçü başladı. Av yasağı 15 Nisan’da. Göç zamanında balığımızı, avlamıyoruz, satmıyoruz, tüketmiyoruz. Gelecek nesillerde bu Dünya harikasından faydalansın” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.