Guardian’dan Biden’a çağrı: İsrail’i Netanyahu’dan kurtar

İngiliz The Guardian gazetesi, Biden’ın İsrail için yapabileceği son iyiliğin Netanyahu’yu uzaklaştırmak olduğunu yazdı. Gazete haberinde, “ABD Başkanı, İsrail’i Netanyahu’dan kurtarmalı.” ifadesini kullandı.

Guardian’dan Biden’a çağrı: İsrail’i Netanyahu’dan kurtar
Yayınlama: 16.12.2023
A+
A-

3 İsrailli rehinenin IDF tarafından yanlışlıkla öldürülmesinin ardından İsrail Başbakanı’na kendi ülkesinde tepkiler çığ gibi artarken, Netanyahu uluslararası arenada da giderek yalnızlaştığı görülüyor.

İngiliz The Guardian gazetesinde yayımlanan bir analizde, Netanyahu’nun sadece kendisi için hareket ettiği belirtilerek, “ABD Başkanı, İsrail’i Netanyahu’dan kurtarmalı.” ifadesini kullandı.

Biden’ın İsrail için yapabileceği son iyiliğin Netanyahu’yu uzaklaştırmak olduğu vurgulanan yazıda, “Binyamin Netanyahu iktidardan uzaklaştırılmalı ve geri dönmemesini sağlamak için her şey yapılmalı.” dedi.

Netanyahu’nun iki devletli çözüme sırtını döndüğü ve herhangi bir Filistinlinin Gazze yönetimine katılımını tamamen reddettiği hatırlatılan analizde, “Netanyahu’nun duruşu İsrail’in Filistin devletine doğru atılmış hiçbir adımı kabul edemeyeceği yönünde. İsrail yalnızca kendisi için savaşan bir adam tarafından yönetiliyor.” ifadeleri kullanıldı.

Netanyahu’nun kendisini hapse attırabilecek yolsuzluk suçlamalarıyla yargılandığı hatırlatılırken, Başbakan’ın ülkesine zarar verecek olsa da kendisine faydası olacağına inandığı şekillerde davrandığı aktarıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.