Genç üniversite öğrencisi hem resim çiziyor hem de çocukları sanata yönlendiriyor

Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi Belgin Ertan(23), köy okullarına giderek hem resim çiziyor hem de çocukları sanata yönlendiriyor.

Genç üniversite öğrencisi hem resim çiziyor hem de çocukları sanata yönlendiriyor
A+
A-

Van’ın İpekyolu ilçesinde ikamet eden Belgin Ertan, doğuştan sahip olduğu resim çizme yeteneğini 2 yıl gittiği resim kursunda geliştirerek üniversitelerin yetenek sınavına hazırlandı. Erzurum Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesine yerleşen Ertan, öğretmen olarak atanıp kendisi gibi resim yeteneği olan çocukları yetiştirmek istiyor.

“KÜÇÜKLÜĞÜMDEN BERİ RESİM YETENEĞİM VAR”
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi olduğunu belirten Ertan, “3 yıldır resim çiziyorum ama küçüklüğümden beri resim yeteneğim var. Resim yeteneğimi geliştirmek için 2 yıl kursa gittim. Kurstan sonra üniversiteye hazırlandım.” dedi.

“İLKOKULDA GÖREV YAPMAK İSTİYORUM”
Çizdiği resimlerde daha çok kadın ve çocukları ön planda tuttuğunu ifade eden Ertan, “Daha çok eski kadınları çizmeyi seviyorum. Oryantalist çalışmalar yapıyorum. Çocukları çok sevdiğim için üniversiteden sonra direk atanıp ilkokulda görev almak istiyorum.” şeklinde konuştu.


“ÇOCUKLARI SANATA YÖNLENDİRİYORUM”
Çocukların sanatla ilgilenmesi gerektiğini dile getiren Ertan, “Resim yeteneği doğuştan gelen bir yetenektir. Ancak daha sonra kurslara gidilerek bu yetenek geliştirilebilir. Doğuştan gelen yetenek daha farklı oluyor. Üniversite birçok etkinliğe katılıyoruz. Köy okullarına gidip duvar boyama, yüz boyama etkinlikleri yapıyoruz. Çocuklar çok mutlu oluyor, çok eğleniyorlar. Çocukları sanata yönlendiriyorum. Çizim, resim, boya gibi şeyler yapmalarını istiyorum. Bu durum çocuklar için çok önemli.” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.