Gazze, 2020’nin başından bu yana Orta Doğu’daki en yoğun hava saldırısına maruz kaldı

Veri analitiği firması, bazı bölgelerin moloz yığınına dönüşmesiyle yerleşim bölgesinin bombardımanının ‘benzeri görülmemiş’ olduğunu söylüyor

Gazze, 2020’nin başından bu yana Orta Doğu’daki en yoğun hava saldırısına maruz kaldı
Yayınlama: 08.11.2023
A+
A-

İsrail’in saldırısını takip eden bir veri analitiği firmasına göre, Gazze Şeridi, 2020 yılına kadar Orta Doğu’daki herhangi bir ülke veya bölge arasında bir ay içinde kaydedilen en yüksek hava saldırısına tanık oldu.

Silahlı Çatışma Konumu ve Olay Verileri Projesi (Acled), X sosyal medya platformundaki bir gönderide, “İsrail’in Gazze’deki hava harekâtının ölçeği emsalsiz” dedi.

The scale of Israel’s air campaign in Gaza is unprecedented. ACLED records over 600 airstrike events across more than 50 locations in October, marking the highest number of airstrike events recorded within a single month for any country or territory in the Middle East in years. pic.twitter.com/jF2dBj8Dpx

— Armed Conflict Location & Event Data Project (@ACLEDINFO) November 7, 2023

Acled, yalnızca Ekim ayında Gazze’de 50’den fazla noktada 600’den fazla hava saldırısı olayı kaydetti.

Gazze, 2020'nin başından bu yana Orta Doğu'daki en yoğun hava saldırısına maruz kaldı

Grup, “Gazze’nin sadece 360 ​​kilometrekarelik küçük boyutuna rağmen, bu, 2020’den bu yana Orta Doğu’daki herhangi bir ülke veya bölge için tek bir ay içinde kaydedilen en yüksek hava saldırısı” açıklamasını yaptı. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.