Erbakan’ın Van Mitingine Çok Sayıda Kişi Katıldı

Yeniden Refah partisi genel başkanı Dr. Fatih Erbakan seçim çalışmaları kapsamında Van’a geldi. Erbakan’ın miting programına il ve ilçe belediye başkanları ile çok sayıda kişi katıldı.

Erbakan’ın Van Mitingine Çok Sayıda Kişi Katıldı
Yayınlama: 16.03.2024
A+
A-

Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Mehmet Şahin yaptığı açılış konuşmasında; “Artık kötünün iyisi dönemi bitmiştir. Artık iyinin ta kendisi, Yeniden Refah Partisi vardır. İpekyolu, Tuşba, Gevaş, Bahçesaray, Çatak, Erciş, Muradiye hazır, Saray hazır, Özalp hazır tüm Türkiye’de olduğu gibi Van’da da Genel Başkanımız Erbakan’ı 2028 yılında Cumhurbaşkanı yapmaya hazır mıyız?” şeklinde konuştu.

Yeniden Refah Partisi Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Sadıksoy  “Gazze’de büyük bir katliam ve soykırım gerçekleşiyor. İsrail’i caydırıcı bir atım atılmıyor. Şunu biliniz sene 1997 yılında başbakanımız Erbakan idi. Filistin’in El-Hadi kentinde fanatik bir yahudi bir camide müslümanların üzerine ateş açtı. Bunun üzerine liderimiz Erbakan Filistin’in El-Hadi kentine asker gönderdi. O günden bu güne başka bir katliam yaşanmamıştı. Bugün biz tekrar 1984-1994 ve 1997’li ruhunu yaşatmak için Yeniden Refah olarak Türkiye halkının karşısına çıkmış bulunuyoruz. Sayın Erbakan liderliğinde Türkiye’yi tekrar şaha kaldırmayı umuyoruz. Türkiye’nin hiçbir başbakanı Necmettin Erbakan’ın yaptığı hizmetleri yapamamıştır. İlçelere gittigimiz zaman 60 yaşındaki insanlar sevgiyle bizi karşılıyor. Erbakan tekrar gerimi geliyor diyorlar. Evet diyorlar. 1997 yılında gerçekleşen hizmetler herkesin malumudur. İşler lafa bırakılmaz. Van fabrikasını kim kurdu? Şeker, demir ve ayakkabı fabrikasını kim kurdu? Et-Balık Kurumu’nu kim kurdu? Onlar bugün satılmış! İnsanlar işsiz bırakılmış biz bugün insanları iş sahibi yapmaya geliyoruz. Van fakirlik ve yoksulluk bakımından 3. sırada yer alıyor. Bu güzel Van’a yakışıyor mu yine turkiyenin yatırım bakımından Türkiye’nin 81 ilinin 70 siarsindayiz kamu bakımından. Van insaninyla havasıyla iklimiyle konumuyla bugün en gelişmiş 10 il arasında olması gerekiyor. Bunun meselesini vicdanı olan Van halkına bırakıyorum. Sizinde desteğinizle büyük bir oy patlaması yapacağız ve iktidara geleceğiz. 20 yıldan beri Van’ın çok büyük sorunları vardı sizde biliyorsunuz. Trafik ve çevre yolu sorunu. 18 yıldan beri hala açılmadı. Bir bizim ve birde Elazığ’ın otogarına bakın kıyaslama yapın. İmar sorunu ve bir sürü sorunlarla halkı sorunlarına istismar yapılmıştı. Bizler kazanırsak 5 yıl içerisinde bu sorunları çözeceğiz. Boğazımızdan haram lokma geçmez. Biz rüşvete karşıyız. Hizmet aşkıyla size hizmet etmeye geliyoruz. Yanlış iktidardan bizi kurtarın. Kayyumların sonunun gelmesi lazım. O kadar zamandır Van’a hiç birşey yapmamışlar.” şeklinde konuştu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan konuşmasına “Erbakan hocamızı bağrınıza bastığınız gibi bağrınıza basıyorsunuz. Bu samimiyetiniz bizleri bahtiyar etti. Yıllar boyu Erbakan hocamızı Van halkı en muazzam şekilde bağrına bastı. Bugün de milli görüşün 2. 40 yılında tarih tekerrür ediyor” şeklinde başladı.

“Allah sizlerin bu sevgisine layık olmayı ve hayırlı hizmetleri yapmayı nasip etsin. Bizleri yanlız bırakmayan bağrına basan Vanlı kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bir mübarek ramazan gününde şu mübarek günlerde Vanlı imanlı insanların kalesi Vanımızda sizlerle bir araya gelmekten bahtiyarlık duyuyoruz. Merhum hocamız hayatı boyunca bu bölgenin derdiyle dertlenen bir liderdi. Türk’ü ile Kürt’ü ile bir ayrım gözetmeksizin bu dertlerle dertlendi. Başbakanlık döneminde Sacit hoca demişki “Seni devlet bakanı yapıyoruz. Sen Güneydoğu’nun evladısın. Oradaki sorunları en iyi bilen insansın. Bu yüzden seni seçtim. Bu yardımlarla bir tane aç kalan bırakmayacaksın. Karnı aç uyuyan biri olursa vebali senin boynunadır.” demiştir. Meşhur sözü hatırlayın “Kürdü Türk’ten ayırırsan ortada ne Türk ne Kürt kalır ama ikisi bir olursa karşılarında ne Amerika kalır ne kimse.” Yapmış olduğu hizmetler sadece Van’da değil bölgede işsizligin önlenmesine yönelik bir çalışma yapılmışsa burda Erbakan’ın imzası var!

İstihdam için üretim için bu bölgenin insanın aç kalmasın diye daha 1976 yılında gerçekleştirmiş Erbakan hocamızdır. Bu ruh milli görüş ruhudur. 1976’dan itibaren yapılan hizmetler darbelerle hezeyana uğramasaydı ne halde olurdu siz düşünün. 50 yıl bu hizmetler devam etseydi her şey daha iyi olacaktı. Şimdi aynı ruhla aynı davayla Yeniden Refah var. Türkiye, Kürdü ile, Arabı ile Lazı ile Çerkezi ile 85 milyona hizmetkar olmak. İşte Yeniden Refah Partimiz Erbakan hocamızın anlayışı ile yola devam ediyor. Sizlere hizmetkar olacağız. O projeleri yeni dönemde Yeniden Refah ile harekete geçireceğiz. Projelerimiz hazır. Makam ve rakam için değil Allah rızası için çalışan kadrolarımız hazır. Yine geleceğiz bu milletin yüzünü refahla güldürecğiz. Bu bölge halkını yıllar boyu Kürdü’yle Türk’ü ile Arabı ile bağrımıza basacağız. Bu bölge halkı işsiz kalmasın diye projelerimizi hayata geçireceğiz. Tek bütçeyle israfı önleyerek faizden milyarlarca lirayı koruyacağız. İşsizliğe, fakirliğe, yoksulluğa milli görüş mayasıyla çare olacağız. Yeniden Refah Partimizin üye sayısı 475 bine ulaştı 260 binden. Bu da en hızlı büyüyen parti olduğumuzun ispatı. Bu tempoyla seçimlere gireceğiz. Seçimlerden sonra yine bu tempoyla birkaç ay içerisinde sayımızı yükseltip iktidar olacağız. Bu hızda büyüyen başka parti yok. Millet Yeniden Refah diyor. Caddeler, sokaklar Yeniden Refah diyor. Şimdi diyorlarki bu seçimlerde oylarını en çok artıracak parti Yeniden Refah’tır diyorlar. Bunu biz söylemiyoruz. Onlar söylüyor. Tek mutabık kalmadıkları nokta oyları kaça katlanacak. Bizde diyoruz ki geçen seçimde bizi yüzde 0.5 gösterenler yüzde 6-7 gosteriyor. Bizde yüzde 20 bin yerinde oy alacağız. Sizleri ahlaklı belediyecilikle buluşturacağız. Kahramanmaraşi Sivas, Van belediyelerini aldık. Şimdi bu seçimde tarih tekerrür edecek. Bu güneş Van’dan doğacak. 2024’de bu güneş Van’dan doğacak.

Halkımız kayyum belediyeciliğinden bıkmış Van’ın sorunları ortada. En basit bir asfalt döküp yolu yapmamışlar. Hiç Van halkı bunu hakediyor mu? Bu sıkıntılar Van’a reva mı? Bu seçimlerin yıldızı Yeniden Refah olacak. Ahlaklı belediyecilik, milli görüş belediyecilik ruhu bunların Yeniden Refah ile hayat bulacağı için milletimiz Yeniden Refah’a koşuyor. Geçim sıkıntısından da, milyonlarca emekli aldığı maaşla hayatta kalma mücadelesi veriyor. Yoksulullluk sınırı kaç lira oldu biliyor musunuz? Türkiye’de halkın yüzde 85’i yoksul. Halkın borcu ne oldu? 6 milyar liradan 2 buçuk trilyona geldi. Açlığın ve fakirliğin ispatı bu. Çiftçinin borçları şimdi geldiğimiz noktadan 220 misli arttı. 2021 de 1 milyon halk sosyal yardım alıyorken bugün bu sayı arttı.

1 milyon hane sosyal yardıma muhtaç iken bu sayı arttı. Gerçekler ortada. Vanlı kardeşlerim bu durumu haketmiyor. Neden bu haldeyiz? Ortaya koyduğumuz mutabakat yapılmadığı için. Aynı tas aynı hamam borç vergisini uygulamaya devam ettiler. Millette para kalmadı. Diyorlar ki emeklinin maaşını yükseltirsek ilave masraf olacak. Bizde diyoruz ki faize vereceğiniz parayla emekliye vereceğiniz maaş aynı para. Faiz canavarına giden parayla emekli maaşını yükseltebilirsiniz. İmkânlar var ama faize gidiyor. Millete kalmıyor. Kurtuluş için adil ekonomik sistemin uygulanması lazım. İnşallah Yeniden Refah 2028’de iktidar olacak! Şimdi bu tabloyu gören millet neden Yeniden Refah’a koşuyor? Çünkü insanlar ekonomik krizden bunalıp Erbakan hocanın uygulamalarını hatırlıyor. Yüzde 320 zam yaptı Erbakan hocamız.
Erbakan hoca tarıma ve hayvancılığa destek verdi. Bugün sulama ve mazotta kullanılan maliyetlerle çiftçilerin ayakta kalması mümkün değil. Çiftçinin köylünün memurun emeklinin cebine para gittiği zaman esnafın işi açıldı. Alım gücünün artışı ortada. Erbakan hocanın hükümeti dünya şampiyonuydu. İnşallah 2028’de aynı bolluk dönemini başlatacak ve milletimizi garibanlıktan yoksulluktan kurtaracağız. Aziz millet bize Gazze’yi soruyor. Biz millet olarak bu kadar mı aciziz? Bir güvenli kordior oluşturup insanı yardımda mı ulaştıramıyoruz. Haklılar.

Yaptırım yok somut adım atmak yok. Türkiye’ye İsrail ihracatı hala devam ediyor. Bu bize yakışıyor mu? Biz Osmanlı’nın torunlarıyız. Bu ticareti yapmak bize mi kaldı? TÜİK’in belgelerini gazeteciler ortaya koydu. 7 Ekim’den bugüne Türkiye’den İsrail’e 8 milyon Dikenli tel ihraç edilmiş. İşte müslüman kardeşlerimizin Mescid-i Aksa’ya gitmesini engelleyen o dikenli teller Türkiye’den gidiyor. Bu malları gönderenlere yazıklar olsun.

Erbakan hocamız Amerika ve İngiltere’ye rağmen Kıbrıs harekatını yaptı. İşte milli görüş ruhu budur. Buradan yetkililere, ilgililere sesleniyoruz. Bu ayıptan vazgeçin ihracatı durdurun. İsrail kendi büyük elçisini çağırdı biz çağıramadık. Amerika’nın incirlik üssünü kapatın korkmayın bir şey olmaz. Kürecik radar üssünü kapatın, konuşmak yerine bir adım atınç Bu adımları atmadıktan sonra istediğiniz kadar kınayın hiçbir sonuç elde edemezsiniz. Korkmayın. Buradan canlılarla çağrıda bulunuyoruz. İnşallah milletimizin teveccühüne layık olup sandıkları patlatacağız. İktidar olup ekonomiyi ve milli ihracatı milli görüşle yeniden yükselteceğiz. Ahlaklı belediyecilik demek adalet demek, ayrım gözetmeksizin 85 milyona hizmet etmek. Milli görüş ahlaklı belediyecilik bereket demek. Ahlaklı belediyecilik ehliyet ve liyakat demek, işin ehline verilmesi. Dayısı olan torpili olan değil hak eden gelip o koltuğa oturacak. Bakınız ahlaklı belediyecilikle rantçı belediyeciliğin farkı nedir? Rantçılar zengin olmak için belediye başkanlığı makamını kullanır. Ama ahlaklı belediyecilik ibadet diye yapar bu işi. Oylarınızı bekliyoruz.”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.