Elon Musk, Hamas’ın teklifini reddetti

İsrail’i ziyaretinin ardından Hamas’tan “Gazze’ye gel” teklifi alan Musk, bu öneriyi reddederek, “Şu anda burası biraz tehlikeli görünüyor ama uzun vadede refah içindeki bir Gazze’nin tüm taraflar için iyi olacağına inanıyorum.” dedi.

Elon Musk, Hamas’ın teklifini reddetti
Yayınlama: 29.11.2023
A+
A-

Tesla, SpaceX ve sosyal medya platformu X’in sahibi Amerikalı iş insanı Elon Musk, Hamas’ın kendisini Gazze’ye davet etmesine cevap verdi.

Elon Musk, X platformunda konuya ilişkin bir paylaşımın altına yaptığı yorumda, “Şu anda burası biraz tehlikeli görünüyor ama uzun vadede refah içindeki bir Gazze’nin tüm taraflar için iyi olacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Seems a bit dangerous there right now, but I do believe that a long-term prosperous Gaza is good for all sides

— Elon Musk (@elonmusk) November 28, 2023

“GAZZE’YE GEL, YIKIMI GÖR”

Hamas yöneticilerinden Usame Hamdan, Musk’ı İsrail’in saldırıları sonucu oluşan yıkımı görmesi için abluka altındaki Gazze Şeridi’ni ziyaret etmeye çağırdı.

MUSK, İSRAİL’İ ZİYARET ETTİ

Sahibi olduğu sosyal medya platformu X’te anti-semitizmi (Yahudi halkına karşı önyargı) yayma eleştirileri ile karşı karşıya olan Elon Musk, İsrail’i ziyaret etmişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile birlikte 7 Ekim’de Hamas’ın operason yaptığı yerlerden olan “Kfar Aza”yı gezen Musk, daha sonra İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile de görüşmüştü.

Elon Musk, Hamas'ın teklifini reddetti

Musk, İsrailli yetkililerle, sahibi olduğu uydu interneti hizmeti Starlink’in İsrail hükümetinin onayı haricinde Gazze’ye internet sağlamayacağı konusunda anlaşmıştı.

Herzog, Musk’a “sizin yönettiğiniz de dahil olmak üzere, sosyal medya platformları anti-semitizm hastalığına liman oluyorlar” demişti. Musk ise, Herzog ile görüşmesinde, ‘Hamas militanlarının çocukluklarından itibaren ciddi bir propagandaya maruz kaldıklarına’ dikkat çekti; “İnsanların yanlış bilgilerle yüklendiklerinde neler yapabildikleri dikkate değer. Çocukluklarından itibaren bununla beslenenler, masum insanların öldürülmesinin iyi bir şey olduğuna inanabiliyor” demişti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.