Ebru Şallı’nın eşi Uğur Akkuş hakkında yakalama kararı

Kripto para ticareti vaadiyle iki kişiyi 500 bin dolar dolandırdığı iddiasıyla “nitelikli dolandırıcılık” suçundan on beşer yıla kadar hapis istemiyle yargılanan 4 sanıktan iş insanı Uğur Akkuş hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Ebru Şallı’nın eşi Uğur Akkuş hakkında yakalama kararı
Yayınlama: 21.11.2023
A+
A-

İş insanı Uğur Akkuş’a kripto para dolandırıcılığından açılan davada yargılamasına devam edildi. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Abdullah Alkreish, Feyza Betül Köksal ve Ercan Eşkin ile tarafların avukatları katılırken, müşteki Ömer A. da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan Abdullah Alkreish, sanık Uğur Akkuş’la “Turan” isimli yazar olarak bildiği kişi aracılığıyla tanıştığını ifade ederek, 23 Mayıs’ta Akkuş’la görüştüğünü anlattı.

Sanık, iletişimi Akkuş’un yanında çalışan Eyüp isimli kişiyle devam ettirdiğini, güven sağlamak amacıyla 5 bin dolarlık çalışma yaptıklarını ve bu işlemin başarılı olduğunu söyledi.

Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş hakkında yakalama kararı

UĞUR AKKUŞ HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Mahkeme heyeti, duruşmaya katılmayan sanık Uğur Akkuş hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen iddianamede, sanıklar Uğur Akkuş, Abdullah Alkreish, Ercan Eşkin ve Feyza Betül Köksal’ın “tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında nitelikli dolandırıcılık” suçundan 4’er yıl 6’şar aydan 15’er yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.