Dikkat! Van Valiliğinden lodos uyarısı

Van Valiliği, 28 Mayıs Salı (Yarın) için bölge genelinde kuvvetli lodos ve rüzgâr uyarısında bulundu.  

Dikkat! Van Valiliğinden lodos uyarısı
VAN
Yayınlama: 27.05.2024
A+
A-

Meteorolojik değerlendirmeler kapsamında açıklama yapan valilik, yarın bölge genelinde kuvvetli lodos ve yükseklerde fırtınamsı rüzgârın etkili olmasının beklendiğini ifade etti.

Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bölgemiz genelinde bugün havanın (Pazartesi) parçalı bulutlu, gece saatlerinde Muş ve Bitlis illerinde aralıklı yağış geçişleri olması tahmin edilmektedir. Yarın (Salı) öğle saatlerinde bölge genelinde aralıklı yağış geçişleri olması beklenmektedir. Yarın (Salı) rüzgârın öğle ve akşam saatleri arasında, bölgemiz genelinde kuvvetli lodos rüzgârları (30-50 km/sa) ve yükseklerde fırtınamsı rüzgâr (50-70 km/sa) şeklinde etkili olacağı tahmin edilmektedir.

Ayrıca bölgemiz genelinde lodos rüzgârları ile birlikte sıcaklıkların 2 ila 4 derece artacağı beklenmektedir. Yağışlara bağlı olarak sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, çamur şeklinde yağış, kuvvetli rüzgârla birlikte ağaç devrilmesi, çatı uçması, enerji nakil hatlarında kopma, deniz ulaşımında oluşabilecek aksamalara karşı vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur.”

Kaynak: NECDET TAM- HABER GÜRPINAR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.