DEÜ’lü öğrenciler Filistin için barış balonları uçurdu

Türkiye’nin köklü yükseköğretim kurumlarından birisi olan Dokuz Eylül Üniversitesi’nde yabancı uyruklu yaklaşık 200 öğrenci, DEÜ Rektörlüğü önünde bir araya geldikleri Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar ile barışı simgeleyen beyaz balonları gökyüzüne uçurdular.

DEÜ’lü öğrenciler Filistin için barış balonları uçurdu
Yayınlama: 09.11.2023
A+
A-

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde (DEÜ) öğrenim gören yaklaşık 200 yabancı uyruklu öğrenci, ‘barış dolu bir gelecek’ taleplerini paylaşmak için DEÜ Rektörlüğünü ziyaret ettiler. DEÜ’nün Alsancak’taki Rektörlük binası önünde Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar ile bir araya gelen öğrenciler, ellerinde barış ve dayanışmaya vurgu yapan dövizler taşıdılar. DEÜ Dil Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (DEDAM) bünyesinde Türkçe yeterliliği eğitimi alan öğrenciler, etkinliğin sonunda barışı simgeleyen beyaz balonları gökyüzüne uçurdular. Buluşmada öğrencilere hitap eden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Dünya gençliğinin adeta bir buluşması görünümünde olan bugünkü etkinliğimizde, İsrail’in Filistin topraklarındaki saldırılarını bir kez daha net bir biçimde kınayarak; insan haklarının önemini vurguladık ve Birleşmiş Milletler başta olmak üzere uluslararası kamuoyunu sorumluluklarını derhal yerine getirmeye davet ettik” dedi.

“Dünyaya barış hâkim olsun”

Eğitim-öğretim kalitesi, araştırma-geliştirme faaliyetleri ve sosyal sorumluluk alanında üstlendiği öncü rollerle DEÜ’nün dünya üniversitesi olma yolunda hızla ilerlediğini belirten Rektör Hotar, “Dokuz Eylül Araştırma Üniversitemiz, tüm insanlığı ve ortak geleceğimizi ilgilendiren konularda sorumluluklar almayı bir görev olarak görmektedir. İşte o görev bilinciyle bugün, yükseköğretim tercihlerinde uluslararası tanınırlığa sahip Dokuz Eylül Üniversitesi’ni tercih eden öğrencilerimizle Rektörlüğümüzde buluştuk. Aynı zamanda Üniversitemizin dünyaya açılan girişimlerinden olan DEÜ Dil Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (DEDAM) bünyesinde Türkçe eğitimi alan öğrencilerimizin ilettikleri mesajlar son derece kıymetliydi. Zihinlerinde bilime olan bağlılık, gönüllerinde ise insan sevgisi taşıyan bu gençlerimiz, haksızlığa ses yükseltiyor, tavır ortaya koyuyor, dünyaya savaşların ve acıların değil; adaletin ve barışın hâkim olmasını istiyor. Bizler de onların mesajlarını dillendirmeyi, barış vurgumuzu her fırsatta yükseltmeye devam edeceğiz” ifadesinde bulundu.

“Filistin halkının acılarını yüreğimizde hissediyoruz”

Konuşmasında İsrail’in Filistin topraklarında sürdürdüğü saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 10 bini aştığını hatırlatan Rektör Hotar, “7 Ekim ve aslında daha öncesinde sistematik olarak İsrail tarafından Filistin coğrafyasında sürdürülen katliamlar artık çığırından çıkmış durumda. Binlerce çocuk bu dünyadan koparıldı, öksüz, yetim ve vatansız bırakıldı. İsrail; tüm uluslararası sözleşmeleri, evrensel insan haklarını hiçe sayarak büyük bir vahşetle bir aydır sürdürdüğü saldırılarda sivil yerleşim yerlerini, hastaneleri, okulları, camileri ve kiliseleri hedef almaya devam ediyor. Dokuz Eylül Üniversitesi olarak, Filistin halkının acılarını yüreğimizde hissediyoruz. İsrail’in Filistin topraklarındaki saldırılarını, insan haklarına ve uluslararası hukuka olan saygımız gereği bir kere daha şiddetle kınıyoruz” diye konuştu.

Beyaz balonlar gökyüzüne bırakıldı

Açıklamalarını sürdüren Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, şunları kaydetti: “Üniversitemizin uluslararasılaşma hedeflerini de destekleyen buluşmada, vicdanlarımızı yaralayan katliamların son bulması, adaletin yeniden tesisi ve huzur içinde yaşanacak bir dünya özlemimiz için gökyüzüne barışın simgesi olan ‘beyaz’ balonları, yine öğrencilerimizle beraber uçurduk. Etkinliğe katkıları için DEDAM hocalarımıza ve duyarlılıkları için tüm öğrencilerimize teşekkür ediyor, kariyer ve meslek yolculuklarında başarılar diliyoruz. Unutmayalım ki, dünyanın dört bir yanında genç zihinlerin buluştuğu üniversiteler sadece bilgi üreten mekanlar değil; aynı zamanda hoşgörü tohumlarının ekildiği, barış filizlerinin yeşerdiği yerlerdir. Dokuz Eylül Üniversitesi olarak, bu amaca uygun verimli bir zemin oluşturmaya çalışarak faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.”

DEÜ’lü öğrenciler Filistin için barış balonları uçurdu

*İHA*

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.