Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan son dakika açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca vatandaşın merakla beklediği Beştepe’de 3 saat süren kabine toplantısının ardından açıklama yapıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan son dakika açıklaması
Yayınlama: 16.04.2024
A+
A-

Son dakika Recep Tayyip Erdoğan haberleri: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de 3 saat süren kabine toplantısının ardından açıklama yapıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde;

‘SEÇİM GÜNDEMİNİN GERİDE KALMASIYLA ARTIK MESELELERE SON VERİLME DÖNEMİDİR’

Aziz milletim ülkemizin son 10 ayına damga vuran seçim gündeminin geride kalmasıyla birlikte özellikle bunu söylüyorum seçim tarihi boyunca gidiş gelişler artık asıl meselelere son verilme dönemidir.

‘EKONOMİ BAŞTA OLMAK ÜZERE ACİL SORUNLARIMIZA ODAKLANMIŞ BULUNUYORUZ’

Ekonomi, güvenlik, deprem, hak ve özgürlükler ile terörle mücadele başta olmak üzere acil sorunlarımıza odaklanmış bulunuyoruz.

Kovid-19 salgınıyla başlayan, küresel ekonomik kriz enflasyon boyutuyla hala devam ediyor. Enflasyonu kontrol altına almak konusunda hemen herkes ciddi sıkıntılar yaşıyor. Türkiye olarak bu olumsuzlukların yansımalarını maalesef biz de hissediyoruz.

‘ORTA VADELİ PROGRAMIN MÜSPET SONUÇLARINI ELDE ETMEYE BAŞLADIK’

Ekonomideki yol haritamıza sıkı sıkıya bağlı kalıyoruz. Geçen sene uygulamaya koyduğumuz Orta Vadeli Programın müspet sonuçlarını elde etmeye başladık.

Tarihimizde ilk kez kişi başına düşen gelirde 13 bin doları aşmış olduk. Satın alma gücü paritesine göre dünyanın en büyük 11’nci ekonomisiyiz.

Emeklilerimiz başta olmak üzere enflasyonun sıkıntılarını biliyoruz. Kendimiz bedel ödesek dahi ülkemize, milletimize ve gelecek nesillere bedel ödetecek her türlü popülist tavırdan uzak duracağız.

‘SEÇİM EKONOMİSİ UYGULAMAYARAK MİLLETİMİZE KARŞI SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRDİK’

Seçim ekonomisi uygulamayarak milletimize karşı sorumluluğumuzu yerine getirdik. Bu kıymetli kararının ne kadar önemli olduğunu zamanla daha iyi göreceğiz.

Uyguladığımız politikaların etkisiyle cari açıkta daralma başladı. Ocak ayında yıllık cari açık geçen seneye kıyasla 15 milyar dolar azalarak 37,5 milyar dolara geriledi.

Ramazan Bayramı’nı ruhuna uygun bir şekilde kırgınlıkları giderdiğimiz, birlik ve beraberliğimizi perçinlediğimiz bir kardeşlik şölenine dönüştürdük. Rabbimden bizleri daha nice Ramazan-ı Şeriflere ve bayramlara ulaştırmasını niyaz ediyorum.

Muhalefetten gelen eleştirilere rağmen hizmete aldığımız köprülerin ve otoyollarımızın trafiği ne kadar rahatlattığını bir kez daha görmüş olduk.

Osmangazi Köprüsü araç geçişi 941 binden fazla, İstanbul Havalimanı yolcu sayısı 2 milyon 213 bin, Antalya Havalimanı 2024 yolcu rekoru 11 bin 260 yolcu, YHT yolcu sayısı 1 milyon.

‘ANTALYA’DAKİ TELEFERİK FACİASI HEPİMİZİN YÜREKLERİNİ DAĞLAMIŞTIR’

Bayramın üçüncü günü Antalya’da meydana gelen teleferik faciasıyla hepimizin yüreklerini dağlanmıştır. 1 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 17 vatandaşımızın yaralandığı bu elim kazada 174 vatandaşımızda saatlerce kabinlerde mahsur kaldı.

23 saat süren bir tahliye operasyonuyla 174 vatandaşımızın tamamını burunları kanamadan kurtardık.

Yaşanan olayla ilgili ihmali, kusuru olanlara dair yargımız süratle harekete geçmiştir. Bu hattı işleten firma ile bakımdan sorumlu firma yetkililerinin aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklanmış, 8 kişi hakkında adli kontrol kararı verilmiştir.

‘HAK, HUKUK, ADALET İÇİN VAN’A KOŞANLAR BEŞİKTAŞ’TAKİ FACİA İÇİN TEK BİR ADIM BİLE ATMADILAR’

Daha olayın ilk anından itibaren hadiseyi sulandırma, devletin diğer kurumlarını töhmet altında bırakmaktan kaçınmamıştır.

Aynı vicdansızlığı bayramdan önce Beşiktaş’ta meydana gelen yangın faciasında da gördük. Rızkının peşindeki 29 emekli kardeşimiz İstanbul’un göbeğinde hayatını kaybetti. Ancak ne sendikalardan ne de muhalefet cephesinden kayda değer bir tepki gelmedi.

Hak, hukuk, adalet için Van’a koşanlar Beşiktaş’taki facia için tek bir adım bile atmadılar. Hiç kimse siyasi kimliğini öne sürerek sorumluları adaletten kaçıramaz.

Siyaset kurumunun eskiye dönüş tartışmalarıyla vakit kaybetmek yerine mevcut sistemin geliştirilmesine çaba sarf etmesi Türkiye için çok daha yararlı olacaktır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.