Cumhur İttifakı’nın Ankara adayı belli oldu

Cumhur İttifakı’nın Ankara adayı belli oldu
Yayınlama: 17.01.2024
A+
A-

Son dakika haberi: Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok oldu iddiası.

Cumhur İttifakı’nın 31 Mart yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok oldu. Turgut Altınok’un telefonla aranıp adaylık hususunda bilgilendirildiği öğrenildi.

TURGUT ALTINOK KİMDİR, ASLEN NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

1957 yılında Ankara’nın Bala İlçesinde doğan Turgut Altınok, ilkokulu Keçiören Fevzi Atlıoğlu İlkokulu’nda, ortaokulu ve liseyi Keçiören Kalaba Lisesi’nde tamamladı. Yükseköğrenimini Azerbaycan’da Hukuk alanında gerçekleştirdi. Türkiye – Azerbaycan ilişkilerine olan katkılarından dolayı Azerbaycan Vektör Uluslararası İlim Merkezi tarafından ‘fahri doktora’ unvanı verildi.

 

Turgut Altınok, genç yaşlardan itibaren Ülkü Ocakları’nda aktif görevler üstlendi ve 25 yaşında Milliyetçi Çalışma Partisi Keçiören İlçe Başkanlığı’na getirildi. Ankara İl Başkanlığı ve Merkez Yürütme Kurulu Üyeliği görevlerini de üstlenerek siyasi kariyerine devam etti. 12 Eylül Darbesi sonrasında MHP’de Genel Sekreterlik görevini üstlendi ve 30 Mart 1994 Yerel Seçimlerinde MHP’den Keçiören Belediye Başkanı seçildi. Partisinden istifa ederek 18 Nisan 1999’daki Yerel Seçimlerinde Fazilet Partisi’nden Keçiören Belediye Başkanı seçildi.

28 Şubat sürecinde Fazilet Partisi’nin kapanmasıyla AK Parti’nin kurucuları arasına katılan Altınok, 28 Mart 2004 Yerel Seçimleri’nde AK Parti’den Keçiören Belediye Başkanı olarak seçildi. 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde ise Büyük Birlik Partisi’nden Keçiören Belediye Başkan adayı oldu.

Evli ve dört çocuk babası olan Turgut Altınok, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti’den Ankara İli, Keçiören İlçesi Belediye Başkan adayı olarak görev aldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.