CHP’den İYİ Parti’ye rota belirleme girişimi!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kaybedilmesinin ardından altılı masadan ayrılan İYİ Parti, şimdi CHP baskısına maruz kalıyor. yerel seçim için İYİ Parti’yi yanına alamayan CHP, İYİ Parti’nin siyasi politikasını belirlemeye çalışıyor.

CHP’den İYİ Parti’ye rota belirleme girişimi!
Yayınlama: 18.01.2024
A+
A-

HABER7

Kemal Kılıçdaroğlu’nun 14 ve 28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybetmesinin ardından altılı masa dağıldı. İYİ Parti, altılı masadan kalkarak yerel seçime CHP prangası altında girmeyeceğini seçimlerde ‘Hür ve müstakil’ olarak hareket edeceğini ilan etti. O günden sonra İYİ Parti, CHP’nin açık hedefi haline geldi.

CHP SALDIRIYA GEÇTİ

İYİ Parti’nin yerel seçimlere yalnız girme kararı CHP tarafından tepkiyle karşılandı. İYİ Parti olmadan özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyükşehir belediyelerini elinde tutamayacağını anlayan CHP, bu kez eski ortağına yüklenmeye başladı. 15 emanet milletvekili vermesinin ardından her seçimde İYİ Parti’yi ‘oy deposu’ olarak kullanan CHP şimdi de İYİ Parti’nin iç işlerine müdahil oldu.

İYİ PARTİ’YE BİLDİRİ DAYATMASI

Irak’ın kuzeyinde peş peşe verdiğimiz şehitlerimizin ardından TBMM’den çıkarılan teröre karşı ortak bildiriye imza atmayan CHP, şimdi de İYİ Parti’nin bildirilere imza atmaması üzerine politika uygulamaya kalktı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e çağrı yaparak hükümetle ortak metne imza atmamaları çağrısında bulundu.

Partisinin haftalık grup toplantısında konuşan Özgür Özel, Saadet, Gelecek, DEVA, Demokrat Partilerin TBMM’den çıkarılan bildiriye imza atmadığını belirterek İYİ Parti’ye de bu yönde hareket etmesi yönünde konuştu. Özel, “İyi Parti’nin de kendi bildirgesini imzalamasını bekliyoruz. Aksi bizi çok üzüyor.” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ise düzenlediği basın toplantısında benzer açıklamalarda bulundu. Başarır, İYİ Parti’ye AK Parti’nin bildirilerinin peşinde olmaması gerektiğini belirterek “Meral Hanım bence böyle güzel bir sistemin önemine baksın, AKP bildirilerinin peşinde değil Meclis iradesinin vermiş olduğu bildiriye baksın.” ifadelerini kullandı.

AKŞENER’DEN CHP’YE BİLDİRİ TEPKİSİ

Dün partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de CHP’ye ‘bildiri’ üzerinden tepki göstermişti. TBMM’de yaşanan bildiri krizini çok ayıpladığını kaydeden Akşener, “PKK’lılar herhalde çok mutlu olmuştur. PKK’lılar herhalde bu birbirine düşen gazi meclisin mensuplarına çok gülmüşlerdir. AK Parti’ye gıcık olmak onun yaptığı işleri eleştirmek onu sandıkta yenmek bu iddia ile ortaya çıkmak elbette bizim hakkımız ama şehit ailelerinin karşısında bu milletin temsilcileri olarak bizler kaya gibi durmak zorundayız o PKK’lı şerefsizlere karşı. Neyse sakin sakin geçirdik konuyu. Şımardıkça şımardılar hadsizleştikçe hadsizleştiler!” şeklinde konuşmuştu.

CHP'den İYİ Parti'ye rota belirleme girişimi!
CHP'den İYİ Parti'ye rota belirleme girişimi!

İYİ PARTİ’DEN CHP’YE YÖN BELİRLEME TEPKİSİ

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu da geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada CHP’ye İYİ Parti’ye yön belirlememe konusunda uyarıda bulunmuştu. Dervişoğlu “Biz seçmenin iradesine ipotek koyacak değiliz, isteyen istediği belediye başkan adayına pek tabii ki oy verecektir. Hiç kimse İYİ Parti’ye yol haritası tanzim etmeye kalkmasın. İYİ Parti, herkesi birbirinin oyuncağı olduğu dönemde oyuncak olmayanlar tarafından kurulmuş ve siyasi yolculuğunu iyilerle ve cesurlarla başlatmış bir siyasi partidir” demişti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.