Bursa’da büyük değişim! Verilen sözlerin hepsi tutuldu

Bursa Büyükşehir Belediyesi son 5 yılda hayata geçirdiği projelerle, Bursa halkının beklentilerini büyük ölçüde karşıladı. 2024 yılında tamamlayacakları projeler için de çalışmalara hız kesmeden devam ediliyor.

Bursa’da büyük değişim! Verilen sözlerin hepsi tutuldu
Yayınlama: 09.12.2023
A+
A-

Haber7 – ÖZEL

2018 Yerel seçimlerinden önce Bursa halkına vermiş olduğu sözleri tek tek yerine getiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, büyük mega projeleri de Bursa halkına kazandırdı. Millet bahçesi, kıyı düzenleme çalışmaları, Bursaray gibi çeşitli büyük projelerin tamamlanması ile birlikte, devam eden birçok projenin de mimarı olan Aktaş, Bursa halkının gönlünde yer edindi. Tarihi hanlar çarşısında yapılan restorasyonlar ve çevre düzenlemesi ile Bursa’nın tarihi yapıları korunma altına alındı. Bir önce ki seçim döneminde verilen vaatlerin yüzde 82’sini gerçekleştiren Alinur Aktaş, 2024 yılında da çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini ve en fazla bütçeyi de ulaşıma ayırdıklarını belirtti.

Bursa'da büyük değişim! Verilen sözlerin hepsi tutuldu

TARİHİ ÇARŞI ASLINA DÖNDÜRÜLDÜ

Bursa’nın kalbi olan Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nde 38 binayı yıkıp yılların hayalini gerçekleştiren, restorasyonla Sağrıcı Sungur Mescidini gün yüzüne çıkaran Büyükşehir Belediyesi, artık daha görünür hale gelen tarihi hanlarda da restorasyon çalışmalarını tamamladı. Tarihi Bakırcılar Çarşı’nda başlatılan çalışma kapsamında, tarihi yapı cep​heden çatıya kadar özgün kimliğine kavuştu.

Bursa'da büyük değişim! Verilen sözlerin hepsi tutuldu

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı destekleriyle hayata geçirdiği Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, tarihi bölgeyi kuşatan 38 bina yıkıldı. Etrafı dükkanlar ile sarılı 342 yıllık Esiri Mehmet Dede Türbesi ile geçmişi 1549’a kadar uzanan Sağrıcı Sungur Mescidi gün yüzüne çıkarıldı.

Bursa'da büyük değişim! Verilen sözlerin hepsi tutuldu

SAHİL ŞEHRİ KİMLİĞİ ÖNE ÇIKARILDI

2018 yılında başlatılan projeler ile Bursa yepyeni bir görünüme kavuştu. Orhangazi ilçesinde yapılan kıyı bandı düzenlemesi ile Bursa’nın sahil şehri kimliğini öne çıkarmak ve yaz turizminden de hak ettiği payı alması sağlandı.

Bursa'da büyük değişim! Verilen sözlerin hepsi tutuldu

84.000 m² alanda, 2,7 km’lik kıyı bandı boyunca birbirine paralel yaya yolu, bisiklet yolu, koşu yolu ve 2,7 km doğal yürüyüş yolları bulunuyor. 3 adet duş, soyunma  kabini, otoparklar, yağmursuyu, kanalizasyon, içme suyu, yeşil alan sulama sistemi ile ilgili altyapı çalışmaları ve 58.000 m² alanda fitnes alanları, piknik alanları ve çocuk oyun alanlarını kapsayan peyzaj düzenlemeleri ile Orhangazi sahili turizmcilerin ve Bursa halkının en çok ziyaret ettiği yerlerden biri oldu.

Bursa'da büyük değişim! Verilen sözlerin hepsi tutuldu

BURSARAY GELİŞTİRİLDİ

Bursa halkının toplu taşımada yaşadığı sıkıntıları giderebilmek için var gücüyle çalışan Büyükşehir Belediyesi, BursaRay projesinin kapasitesini arttırıp seferler arası bekleme sürelerini de yüzde altmış oranında iyileştirdi. Projedeki Faz 1, Faz 2 ve Faz 3’ün saha ve ekipman montajları da tamamlanarak  devreye alındı ve kullanıma sunuldu.

Bursa'da büyük değişim! Verilen sözlerin hepsi tutuldu

BURSA’YA MİLLET BAHÇESİ KAZANDIRILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isteği üzerine birçok şehre yapılan Millet Bahçesi projelerinden bir tanesi de Bursa’da yapıldı. Yapılan Millet Bahçesi ile hem çevre düzenlemesi hem de trafiğe nefes aldıracak yer altı otoparkı Bursa’ya kazandırıldı.

Bursa'da büyük değişim! Verilen sözlerin hepsi tutuldu

42 bin metrekarelik alanda oluşturulan Bursa Millet Bahçesi, yerin altındaki 480 araçlık otoparkıyla şehir merkezindeki trafiğe de nefes aldırdı. Koşu pisti, termal suların aktığı yeşil alanlar, su gösteri alanları ve 500 metrekare alanlı Millet Kıraathanesi’nin bulunduğu Millet Bahçesi, şehirdeki endemik bitki çeşitliliğini de ortaya koyan bir botanik alan görevi görüyor.

Bursa'da büyük değişim! Verilen sözlerin hepsi tutuldu

YOL MEDENİYETTİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yol medeniyettir” şiarıyla tüm Türkiye’de 20 seneyi aşkın süredir başlattığı ulaşım projelerinde, binlerce kilometrekarelik yollar yapıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı da bütçesinin büyük bölümünü ulaşım projelerine ayırdı.

Oulu tüp geçidi, Hayran Cadde, Sedat 3 Köprüsü, Mudanya yolu atlama köprüsü gibi yatırımlarla sadece Acemler bölgesine 750 milyon TL’lik ulaşım yatırımı yapıldı. 56 noktada hayata geçirilen akıllı kavşak uygulamalarıyla trafikte yüzde 40 rahatlama sağlanırken, 6,5 kilometrelik Şehir Hastanesi bağlantı yol projesi de tamamlandı.

Bursa'da büyük değişim! Verilen sözlerin hepsi tutuldu

Kentin prestij caddeleri Altıparmak, İnönü, Muradiye, Kemal Bengü, Mudanya Yolu, Beşevler Yıldırım başta olmak üzere 7 merkez ilçede yaklaşık 40 bin ton asfalt döküldü. 7 bin 546 ton asfaltın kullanıldığı Osmangazi’de çalışmalar devam ederken, Yıldırım İlçesi’nde de 8 bin 500 ton asfalt ile 20 cadde ve sokağın onarımı gerçekleştirildi. Şehrin gelişmekte olan ilçelerinden Nilüfer’de Akçalar, Hasanağa, Kayapa Yolları’ndaki bozul alanların asfaltı yenilenirken, 14 bin 500 ton asfalt kullanılarak bölgedeki yaklaşık 30 cadde ve sokağın asfalt zemini onarıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.