BM’de Lavrov ve Zelenski karşı karşıya gelecek: Nasıl olacak bilmiyorum!

Zelenski bugün Lavrov ile karşı karşıya gelecek. Ukrayna Devlet Başkanı BM toplantısında Lavrov’un söyleyeceklerini dinlemek için odada kalıp kalmayacağı sorusuna “Gerçekten nasıl olacağını bilmiyorum.” diyerek cevap verdi.

BM’de Lavrov ve Zelenski karşı karşıya gelecek: Nasıl olacak bilmiyorum!
Yayınlama: 07.01.2023
A+
A-

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu’na katılmak üzere ABD’ye geldi. Zelenski, Staten Island Üniversite Hastanesi’nde tedavi gören Ukrayna askerlerini ziyaret etti.

Zelenski, Kremlin ülkesine yönelik saldırılarını sürdürürken Birleşmiş Milletler’in Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un toplantılara katılmasına izin verilmesine tepki gösterdi.

“RUS TERÖRİSTLERE YER VARSA…”

Zelenski “Bu formatı biz seçmedik” diyerek “Eğer BM orada bir terörist devletin olması gerektiğine inanıyorsa, o zaman bu onların sorunudur.” ifadelerini kullandı.

Salı günü Zelenski BM Genel Kurulunda dünya liderlerine hitap edecek. Ayrıca Çarşamba günü BM Güvenlik Konseyi toplantısında Ukrayna’daki savaş hakkında da konuşacak.

AYNI TOPLANTIYA KATILACAKLAR

Rusya konseyin daimi ve veto hakkına sahip üyesi ve Bay Lavrov’un toplantıda açıklamalarda bulunması bekleniyor.

Zelenski, Lavrov’un söyleyeceklerini dinlemek için odada kalıp kalmayacağı sorusuna ise “Gerçekten nasıl olacağını bilmiyorum.” diyerek cevap verdi.

Zelenski, politikacılara ve ABD Başkanı Joe Biden’a, şu anda 19. ayına giren Rus işgaline karşı Ukrayna’nın savunmasını finanse etme konusundaki desteklerini sürdürmeleri yönünde çağrıda bulunmak üzere ABD’de bulunuyor.

BİDEN İLE GÖRÜŞECEK

BM’de zorlu geçecek birkaç günün ardından Zelenski’nin Perşembe günü Capitol Hill’de biraz vakit geçirmesi ve Beyaz Saray’da Bay Biden ile görüşmesi planlanıyor.

LAVROV GEÇEN YIL KÜFÜR ETMİŞTİ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) yaptığı konuşmada, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’e küfür etmişti. Zelenskiy’e ‘O… çocuğu’ diyen Lavrov, konuşması sonrası salondan çıkarken, Ukraynalı mevkidaşı Dmitry Kuleba, “Lavrov kaçma konusunda Rus askerleri gibi usta” ifadelerini kullandı.

Kaynak : İHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.