Başkan Tanış, imar çalışmalarının ilçeye nefes aldıracağını söyledi

Van’ın Gürpınar Belediyesi tarafından ilçenin imar sorununa çözüm için hazırlanan yeni imar planına esas Jeoteknik ve Jeofizik etüt çalışmalarına başladı.

Başkan Tanış, imar çalışmalarının ilçeye nefes aldıracağını söyledi
A+
A-

Van Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde yürütülen çalışmalar ile 240 sondaj kuyusundan alınan zemin numunelerinin ardından gerçekleştirilen testler sonucunda hazırlanan raporlar, bölgenin imar planının temelini oluşturacak.
5 bin hektarlık geniş bir alanda yapılan revizyon imar çalışması kapsamında 250 jeofizik çalışma tamamlandı. Ayrıca sismik araştırmalar gerçekleştirilerek yerleşim alanının depreme uygunluğu analiz edildi.
Çalışmalar kapsamında Değirmendüzü, Aşağıkaymaz, Yukarıkaymaz, Akpınar, Cumhuriyet, Koyunyatağı, Otbiçer, Çavuştepe ve Parmakkapı Mahallelerini kapsayan imar uygulaması, ilçeye yeni şehirleşme ve altyapı imkânı kazandıracak.
İlçenin uzun süredir devam eden imar sorunlarına kalıcı çözümler getirecek proje, Gürpınar’ın geleceğini şekillendirilirken aynı zamanda doğalgazın ilçede yaygınlaşarak birçok mahalleye ulaşmasına zemin hazırlayacak.
Konuyla ilgili konuşan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, ilçenin nefes alması için imar projesinin başladığını söyledi.

“İMAR, YERLEŞİM YERLERİNİN KANAYAN YARASIDIR”
İmar projesinin şehre nefes aldırdığını belirten Başkan Tanış, “Biliyorsunuz ki imar, yerleşim yerlerinin kanayan yarasıdır. Her belediye başkanı kolay kolay imar işine girmez, çünkü tepki alabileceğiniz bir iştir. Fakat 2022 yılında başlatmış olduğumuz bir doğalgaz hizmeti var. İmarın olmadığı yerlerde doğalgaz vermekte sıkıntı yaşıyorduk. Biz de Büyükşehir Belediyemizle ortaklaşa olarak bir imar projesini başlattık. Şuan 5 bin hektarlık alanda 240 noktada jeolojik etüt çalışmaları bitti. Şimdi imar çalışmalarına inşallah başlıyoruz ve kısa sürede bitirmiş olacağız. Şehirlerin nefes alması, şehirlerin geleceğinin şekillenmesi, daha geniş yolların açılması en azından vatandaşın nereye ev yapabileceğini biliyor olması bizim için çok büyük bir kazanım olacaktır. Bunun için başlattık. İnşallah kısa sürede bitirmiş olacağız” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.