Artık dünyada en çok uygulanan yöntem … ‘Ömer Özkan Tekniği’ Nobel’e aday

Dünyada en çok uygulanan yöntem haline gelen Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görevli profesörler Ömer ve Özlenen Özkan çiftinin rahim nakli tekniği Nobel’e aday.

Artık dünyada en çok uygulanan yöntem … ‘Ömer Özkan Tekniği’ Nobel’e aday
Yayınlama: 01.03.2023
A+
A-

Birbirinden başarılı nakillere imza atan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görevli profesörler Ömer ve Özlenen Özkan çiftinin rahim nakli tekniği, dünyada en çok uygulanan yöntem oldu.

“1-2 SENEYE KADAR NOBEL’I BEKLİYORUZ AMA OLACAK ANLAMİNA GELMEZ”

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, birçok ülkede Rahim Nakli yapıldığını hatırlatarak, “Hepsi ‘Ömer Özkan Tekniği’yle yapıldı. Sadece biz kadavradan yaptık onlar canlıdan uyguladılar” dedi ve Nobel’e aday olduklarını söyledi:

“Nobel’de yapılan çalışmaların yaygınlaşması gerekiyor. O nedenle biraz daha zamanımız var. Örneğin tüp bebek tedavisini bulan kişiye Nobel ödülünü yıllar sonra Alzheimer olduğunda vermişler. Ödülünü de eşi almış. Rahim naklini bizden sonra İsveç, ABD, Almanya, Çin, Hindistan ve Brezilya yaptı. Hepsi Ömer Özkan Tekniği’yle yapıldı. Sadece biz kadavradan yaptık, onlar canlıdan uyguladı. 1-2 seneye kadar Nobel’i bekliyoruz ama olacak anlamına gelmez. İnşallah alırız.”

Kaynak : İHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.