Altın fiyatlarının yükselmesi Van’da imitasyon takıya ilgiyi artırdı

Altın fiyatlarının yükselmesiyle birlikte vatandaşlar altın almakta zorluk çekiyor. Yatırım aracı olan ve kadınların beğenerek taktığı altın takı fiyatlarının tavan yapması imitasyon takıya olan ilgiyi artırdı.

Altın fiyatlarının yükselmesi Van’da imitasyon takıya ilgiyi artırdı
VAN
Yayınlama: 30.12.2023
A+
A-

Altının rekor tazelemesinin ardından vatandaşın imitasyona yöneldiğini aktaran İmitasyon takı işletmecisi Zana Borak, gram altın fiyatının 2 bin liraya yaklaştığını hatırlatarak, “Fiyatlar arttıkça insanların imitasyon takıya bir talebi oluyor. Özellikle de yeni evlenen gençler düğün yapmakta baya zorluk çekiyor. Bu da insanları imitasyon takıya yönlendiriyor. Bir kurtuluş yolu gibi oldu aslında yeni evlenen çiftler için. Bizde de ürünler altınla birebir aynı, sadece ham maddesi altından değil. Kaplaması genelde ya altın suyu ya da farklı lak kaplama dediğimiz sarartma teknikleriyle ürünler sarartılıyor. Görüntü olarak müşterimizin işini görebilecek güzellikteler. Altından hiçbir farkı yok sadece dediğimiz gibi ham maddesi altından yapılmıyor” dedi.

“KİRALIK ALTIN TALEBİ YÜKSEK”
Bazı ürünleri kiraya verdiklerini de belirten Borak, “Müşterilerimizin kiralık talepleri de çok oluyor. Biz de belli başlı ürünlerimizi kiralayabiliyoruz. Elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Altın fiyatları da artınca insanlar düğün yapabilmek için farklı yollar arıyor. Biz de müşterimiz için bu yollardan biriyiz. Fakat biz de elimizde olmayan sebeplerden ötürü zam yapmayı düşünüyoruz. Malumunuz giderler attı. Çalışanın bir işverene maliyeti 20 bini geçmeye başladı. Yeni yapılan zamlardan sonra bu da ister istemez iş sahibinin bu maliyeti çıkarabilmesi için belli bir oranda fiyatlarını artırması gerekiyor. Ham maddeler döviz endeksli, onlar artıyor. Ürünlerimizin bir kısmı altın suyuyla yapılıyor altın fiyatları artıyor. İster istemez her fiyat yükseldiğinde bunlar da yükseliyor. Bizler de büyük ihtimalle atölye ve işçilik maliyetlerinden kaynaklı zam yapacağız. Ama tabi yine altına oranla fiyatlar inanılmaz uygun” ifadelerini kullandı.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.