Adil dede anlattı torunlar dinledi

Van’dan Ankara’ya giden Yusuf ve Ömer Öztürk kardeşler, sömestr tatilini dedeleriyle geçirdi.

Adil dede anlattı torunlar dinledi
A+
A-

Sömestr tatillerini Ankara’da yaşayan dedelerinin evinde geçiren Öztürk kardeşler, zamanlarının çoğunu dedelerinin anlattıkları eski anı ve hikâyeleri dinleyip geçirdiler.
Tatillerini teknolojik aletlerle vakit geçirmektense kendi kültür ve geleneklerini anlatan dedeleri ile geçiren Öztürk kardeşler, Tatil boyunca dedelerinin birbirinden güzel anılarını dinleyip unutulmaz bir an yaşadıklarını söylediler. Teknolojik aletlerle vakit geçirmenin yerine dede ve babaanneleri ile vakit geçirmenin daha güzel olduğunu söyleyen 7 yaşındaki Muhammed Yusuf Öztürk; “Bu sömestr tatilimizde dedem ve babaannemi ziyarete geldik. Dedemi çok seviyorum. Onun anlattığı anıları dinlemekten çok mutlu oluyorum. Dedemlerle vakit geçirmeyi çok seviyorum. Keşke tatil biraz daha uzun sürseydi” dedi.
Ankara’da yaşayan dede Adil Ünal, “Her tatil zamanı torunlarımın gelmesini büyük bir sabırsızlıkla bekliyorum. Bu sömestr tatilini de torunlarımla doya doya geçirdim. Onlara eski günlerden bahsettim. Başımdan geçen ilginç hikâyeleri anlattım. Büyüklerimden duyduğum geçmiş hikâyeleri, onların yaşadıkları zorlukları ve güzellikleri anlattım. Onlarda yanımda oturup bir güzel bu anlattıklarımı dinlediler. Ben anlattım Yusuf ve Ömer’de neşeyle beni dinlediler. Teknolojik aletlerle vakit geçirmek yerine bizimle vakit geçirmeleri bizleri çok mutlu etti. Her çocuğunda aynı duygular içinde büyüklerine karşı böyle olmalarını isterim” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.