Adaylığına çarpıcı yorum! ‘Özgür Özel, tavşan aday!’

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, basın toplantısı düzenleyerek adaylığını ilan etti. Haber7’ye konuşan CHP eski milletvekili Mehmet Sevigen Özgür Özel’e sert eleştirilerde bulundu.

Adaylığına çarpıcı yorum! ‘Özgür Özel, tavşan aday!’
Yayınlama: 19.01.2023
A+
A-

Haber7 – ÖZEL

Partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı. Grup başkanlığı görevine devam edeceğini belirten Özel, “Cumhuriyetin 100. yılına tarihimizin en büyük umutsuzluğuyla giremeyiz, buna izin veremeyiz, buna izin vermem, vermeyeceğim, hep birlikte vermeyeceğiz.” dedi.

Özgür Özel’in adaylığını açıklamasının ardından CHP eski milletvekili Mehmet SevigenHaber7’ye önemli açıklamalarda bulundu.

“YAPILAN YANLIŞLIKLARIN ORTAĞI”

Özgür Özel’in yanlışlıkların ortağı olduğunu kaydeden Sevigen, “Çok değişen bir şey yok. Heyecan yok. Ha Özgür Özel, ha Kemal Kılıçdaroğlu, birbirinden farkı yok. Toplumda bir heyecan, yeni bir atılım var mı? Yapılan yanlışlıkların ortağı Özgür Özel değil mi? Hatta Kemal Bey’i yönlendirenlerden bir tanesi odur. Sanki o suçluymuş gibi ayrılmış kendi de. Halkın katılmadığı ve inanmadığı bir değişim olsa da olur olmasa da olur. Zaten beraberlerdi hep. Beraber değiller miydi? Bu duruma gelmenin bütün sebepleri bunlardır. Bunların sokağa çıkacak yüzleri olmaması gerekir.” dedi. 

“GRUP BAŞKANLIĞINDAN İSTİFA ETMESİ LAZIM”

Hem partisinin Meclis’te grup başkanlığı görevindeyken aday olmasının bir çelişki olduğunu dile getiren Sevigen, “Grup başkanlığından ayrılması lazım. Böyle bir siyasi nezaketsizlik olur mu ya?” tepkisinde bulundu.

“BUNU SİLAH OLARAK KULLANIYOR”

Özel’in koltuğu bırakmamasının sebebi ne biliyor musunuz?” diyen Sevigen, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Tüzüğümüze göre, grup başkanlığını bıraksa kongrelerde konuşamaz. İzmir’de gidip konuşamaz. Çünkü İzmir il başkanı, delegesi, üyesi İzmir milletvekilleri konuşabilir. Genel sekreter konuşur. Özgür Özel, bu grup başkanı sıfatını bir silah olarak tutuyor. Yani bu sıfatla gidip kurultaylarda konuşabilir. Kimse bir laf söylemez ama şimdi CHP Genel Merkezi de buna bir hamle yapmış. Bütün örgütlere yazı yazmış; ‘CHP genel başkan adayları il kongrelerinde konuşabilir. Onlara müsaade edin’ diye. Bu şu demektir; ‘Utanmıyor musun kardeşim. Bak sen konuşmak için tutuyorsun bu vekaleti. Ben sana fırsat tanıyorum.’ Bunun da istifa etmesi lazım. Ama istifa etmez kardeşim.”

“EKREM İMAMOĞLU’NUN TAVŞAN ADAYI”

Ekrem Bey ateş eliyle tutmuyor. Özgür Özel, Ekrem Bey’in maşasıdır.” diyen Sevigen, “Özgür Özel, Kemal Bey’in değil Ekrem Bey’in tavşan adayıdır. Ekrem Bey, ‘Kaç kişiden oy alacak’ diye düşünüyordur ama bakın göreceksiniz, imza bulmakta bile zorluk çekecektir.” ifadesinde bulundu.

“MAŞA ADAMDAN GENEL BAŞKAN OLMAZ” TEPKİSİ

“Böyle bir maşa adamdan genel başkan mı olur ya?” diye tepki gösteren Sevigen, sözlerine şöyle devam etti:

“CHP’de emanetçi genel başkan olur mu bu şekilde ya? Atatürk’ün koltuğunda dalga geçiyor, Özel. Sen Atatürk’ün, İsmet Paşa’nın, Ecevit’in, Baykal’ın koltuğunda Özgür Özel gibi biri oturur mu ya? Enteresan bir şey. Allah aşkına, Tayyip Erdoğan’la kavgada mı yarışacak! Hizmette yarışmak lazım. Yani enteresan bu adam gelecek, ana muhalefet partisinin genel başkanı olacak! Allah’ım ya Rabb’im ya! İnan çok üzülüyorum.”

“BÜYÜK BELEDİYELERİ KAYBEDERLER”

“Seçmenin de umrunda değil. Sokakta bir heyecan, bir umut var mı?” diye soran Sevigen, “Bana göre, büyük belediyelerin hepsini kaybederler. Kemal Bey ayrılmadan özgürce herkesin aday olma şansı tanımadığı müddetçe kaybederler.” diye konuştu.

“PAYLAŞIM SAVAŞLARI BAŞLADI”

CHP’de paylaşım savaşı olduğunu dile getiren Sevigen, şu ifadelerde bulundu:

“Belediye başkanlarının delege savaşları başladı. Paylaşım savaşları, CHP’yi yağmalama savaşı başladı. Şimdi ‘kim, ne kadar çok parça koparacak’ diye, ‘hangi ilçe benim, hangi ilçe senin, hangi il benim’… Bunlar anlaşamadıkları için bu kavga. Millet diye bir dertleri yok. İnşallah bunların hepsinden kurtulacağız tabii ki.”

BARIŞ YARKADAŞ: VEKİL LİSTESİNİ BEN Mİ YAZDIM!

CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş, Özgür Özel’in açıklamalarına sert tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, basın açıklamasına katılan vekil sayısının beklenenin çok altında olduğunu belirten Yarkadaş, “Parti kültürünü paspas ediyor, bu yüzden CHP’yi yönetemez. Hepiniz oradaydınız, vekil listesini ben mi yazdım!” ifadelerini kullandı.

CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş, Özgür Özel’in CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklamasının ardından sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

CHP’li Barış Yarkadaş, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Özgür Özel’in basın açıklamasına katılan vekillerin sayısı beklenenin çok altında…

39 milletvekilinin ittifaka verilmesini onaylayan, el kaldıran ve itiraz etmeyenler, kime neyi şikayet ediyor?

“HEPİNİZ ORADAYDINIZ!”

Hepiniz oradaydınız… Vekil listesini ben mi yazdım? ‘Vera’nın babası’ 7 dönemdir vekillik yapan ‘değişimciler’in aklına bugün mü geldi? Biriniz fedakarlık yapıp aday olmasaydınız! Çok ayıp…

10 Mart 2018’de yapılan tüzük kurultayında ‘Kılıçdaroğlu’na sınırsız yetki’ verilmesi için el kaldıran ve ‘üyeye dayalı ön seçimin yapılması’ maddesine canhıraş bir biçimde itiraz eden tüm vekiller bugün toplantıya katılmış.

CHP Genel Merkezi, tüzük kurultayının görüntülerini yayınlamalı ve kimin hangi maddeye oy verdiğini göstermelidir. Ön seçim isteyen ve Kılıçdaroğlu’na sınırsız yetki verilmesine itiraz edenler hakkında düzenlenen ‘Grubun Uyumunu Bozanlar’ raporu ile raporun altındaki imzalar da açıklanmalıdır.

“O GÜNLERİ HER ZAMAN HATIRLATACAĞIZ”

Biz her şeyi bizzat yaşadık. O günleri hiç unutmayacak ve her zaman hatırlatacağız. ‘Ön seçim’ için ‘oyuncak’ diyenlerin bugün ön seçimden bahsetmesi aklımızla alay etmektir. Hiçbir inandırıcılığınız yok…

Özgür Özel’e çağrı: 10 Mart 2018 tarihinde yazılan tüzük kurultayında ön seçimin kaldırılması için neden ‘Kaldırılsın’ oyu verdin?

“PARTİYİ YILLARCA SİZ YÖNETTİNİZ, ŞİMDİ KİME NEYİ ŞİKAYET EDİYORSUNUZ?”

Ve diğer arkadaşlar: Genel Başkan Yardımcılığı görevinden alındıktan sonra mı fark ettiniz kötüye gidişi? Samimi bir özeleştiri bekliyoruz. Partiyi yıllarca siz yönettiniz, şimdi kime neyi şikayet ediyorsunuz? Değişim istiyorsanız işe kendinizden başlayın ve vekillik dışındaki tüm görevlerinizi bırakın… Hiçbir kurula aday olmayacağınızı da ilan edin…

24, 25, 26, 27 ve 28. dönem Milletvekili Özgür Özel: ‘Milletvekilleri, belediye başkanları için 3 dönem kuralı getirilecektir…’ Özgür Özel, ‘TBMM Grubu Kılıçdaroğlu’nun yetki alanında değil’ diyor.

“PARTİ KÜLTÜRÜNÜ PASPAS EDİYOR”

Bugünkü yazımda bu çarpık bakışa yer vermiştim. Özel, parti kültürünü paspas ediyor. Bu yüzden CHP’yi yönetemez zaten… Bu çarpık bakışa kimse prim vermez.

CHP Genel Merkezi, il kongrelerinde tüm adayların özgürce konuşması için bir genelge yayımlayacak.

Özgür Özel’in basın açıklamasına katılan vekillerin sayısı beklenenin çok altında…

— Barış Yarkadaş (@barisyarkadas) September 15, 2023

“ÖZEL, TOP ÇEVİRİYOR”

Yarkadaş, açıklamasının devamında Özel’in bir gazetecinin sorusuna verdiği cevabı eleştirerek şu ifadeleri kullandı:

Özgür Özel, “Grup Başkanlığını bırakacak mısınız?” diye soran gazeteciye “Kurultay tarihi belli olunca yeniden değerlendirme yapacağız” diyor.

Özel, yaklaşık iki dakika sonra ise bir gazetecinin sorusu üzerine “İttifaklara 5 Kasım’daki kurultayda karar vereceğiz” ifadesini kullanıyor.

Özel, grup başkanlığını bırakmamak için top çeviriyor.

Özgür Özel, “Grup Başkanlığını bırakacak mısınız?” diye soran gazeteciye “Kurultay tarihi belli olunca yeniden değerlendirme yapacağız” diyor.

Özel, yaklaşık iki dakika sonra ise bir gazetecinin sorusu üzerine “İttifaklara 5 Kasım’daki kurultayda karar vereceğiz” ifadesini…

— Barış Yarkadaş (@barisyarkadas) September 15, 2023

Kaynak : İHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.